Oeuvre Peter Gabriel weer optimaal verkrijgbaar
Door op 19 oktober 2011

Genre: Pop
Label: Virgin

De catalogus van Peter Gabriel was voor een aantal jaren niet meer voorradig. Met een opvallende platendeal nu gelukkig weer optimaal en voor een zeer schappelijke prijs ook nog eens.

Een aantal jaren geleden liep de platendeal die Peter Gabriel met Virgin Records had af. Hij dacht er een periode lang over om zijn nieuwe albums volledig via zijn eigen Real World Records uit te gaan brengen. Het platenlabel dat hij met anderen was begonnen vlak na het succes van So, om zo zijn grote belangstelling voor World een optimale kans te geven. Het beëindigen van de deal had deels te maken met het feit dat de catalogus van zijn (geweldige) platenlabel, dat ondertussen een bijna encyclopedische catalogus van World is geworden, slecht via Virgin werd vertegenwoordigd. Hij wilde die catalogus weghalen bij Virgin maar die wilden, ondanks de weinige aandacht die ze het label gaven, niet loslaten. Na jaren van overleg bood Virgin uiteindelijk Gabriel als artiest een nieuwe platendeal aan en de mogelijkheid om de wereldwijde rechten van de catalogus van Real World Records los te kunnen koppelen. Daar een nieuwe distributeur voor te vinden.

Met de nieuwe deal en 2 zeer succesvolle nieuwe albums (Scratch My Back (2010) en New Blood (2011)) wordt nu ook de catalogus van Peter Gabriel zelf weer beschikbaar gemaakt. De in 2002 excellent geremasterde albums klinken nog steeds als een klok en zijn allen zeer aan te raden. Juist in volgorde is de indrukwekkende opgang van Gabriel naar ultieme vorm goed te beluisteren. Want hoe goed songs als Solsbury Hill en On The Air van zijn eerste albums ook zijn, juist op Gabriel 3 (Melt) komt naar voren hoe revolutionair Gabriel was. De sound op dat album is de blauwdruk van eerste meesterwerk Gabriel 4 (Security). Luister naar songs als San Jacinto, The Rhythm Of The Heat en Wallflower en wees verkocht!

Met het daarop volgende So, een album doorsneden van funk en World, werd Gabriel vervolgens een wereldster. De wereldhits Sledgehammer (die prachtclip!!!) en Don’t Give Up, het emotievolle duet met Kate Bush, hielpen daar zeker aan mee. Met Us, en de hitsingles Steam en Digging In The Dirt, continueerde Gabriel zijn verkregen status met glans. Ook de indrukwekkende soundtracks van de legendarische Alan Parker film Birdy en Passion, de van World invloeden doortrokken en baanbrekende soundtrack voor de controversiële film The Passion Of The Christ van Martin Scorsese, maakten grote indruk.

Deze reeks albums zijn nu weer optimaal verkrijgbaar:

Peter Gabriel 1 (Car) (1977)

Peter Gabriel 2 (Scratch) (1978)

Peter Gabriel 3 (Melt) (1980)

Peter Gabriel 4 (Security) (1982)

Birdy (1983)

So (1986)

Us (1992)