Noblesse Oblige – Affair Of The Heart
Door op 15 juli 2013

Band: Noblesse Oblige
Album_title: Affair Of The Heart
Genre: Synthpop, Dance, Electronic
Release_date: 06/05/2013
Label: RepoRecords
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 3198486
Affair Of The Heart Noblesse Oblige
2.5
2.5

Noblesse Oblige timmert sinds 2006 aan de weg en verwierf zo naam in de underground scene in London. Het duo uit Duitsland en Frankrijk verhuisde in 2008 naar Berlijn en na een aantal albums is 2013 het jaar van een nieuw album en een Europese toer. Affair Of The Heart moet van het duo een album worden voor op de dansvloer, maar ook voor de rustige momenten.

Mata Hari is de opener van het album en lijkt enige trekjes te hebben vanuit het Midden-Oosten. Met duistere teksten, donkere beats en een rustig tempo, is dit duidelijk een nummer voor de rustige omgeving. Dit wordt vreemd genoeg opgevolgd door Runaway, een 80’s synthpop nummer. Lekker opgewekt en door de leuke melodie een makkelijke meezinger.

Helaas verliest het album al vrij snel zijn charme. Nummer zoals Chasing Shadows, The Seventh Wave & Voices In My Head missen net iets. Ze zijn vrij origineel en sommige nummers zoals Burn zijn prima. Toch is het helaas geen geheel.

Noblesse Oblige heeft met Affair Of The Heart een album uitgebracht waarin geen vaste structuur te vinden is. Het voelt niet als een album, eerder als een verzameling random nummers. En dat is erg jammer, want beide leden hebben een rijk verleden in de muziekgeschiedenis van de laatste tien jaar en zijn zeker in staat om beter te doen. Hopelijk is dit slechts een kleine misstap en kunnen zij zich over de koers van een aantal jaren verbeteren.

Tracklisting Affair Of The Heart:

  1. Mata Hari
  2. Runaway
  3. Burn
  4. Chasing Shadows
  5. Break Your Heart
  6. Vagabonde
  7. The Seventh Wave
  8. In The Heat Of The Night
  9. Hotel California
  10. Voices Ahead