Start Europese tour Leonard Cohen in Gent
Door op 26 maart 2012

Artiest: Leonard Cohen

De Canadese troubadour Leonard Cohen staat weer op de Europese planken. Zondag 12 augustus 2012 is de startdatum voor zijn nieuwe tournee op het Sint Pietersplein in Gent.

De legendarische singer-songwriter is intussen alweer 77, maar de oude heer bruist nog altijd van de energie. Amper twee jaar na zijn vorige triomftocht kiest Leonard Cohen het Sint-Pietersplein in Gent uit als de startplek voor zijn nieuwe wereldtournee. Op 12 en 14 augustus 2012 zal zijn publiek getuige zijn van de unieke manier waarop Cohen de songs van zijn nieuwe plaat (Old Ideas) zal combineren met zijn feilloos gebrachte klassiekers.

Over de emotionele impact van zijn optredens bestaat geen twijfel. Zijn ‘gouden‘ stem, het smetteloos pak, de grijze hoed en zijn ontwapenende en ingetogen glimlach zijn, net als zijn weergaloze klassiekers, intact gebleven. Als Monsieur Cohen beslist om op tour te gaan, dan weet je dat hij er volledig voor gaat. Hij staat iedere avond gemiddeld drie uur op het podium en zal deze keer naast Ain‘t No Cure For Love, Bird On A Wiire, Tower of Song, Hallelujah, I‘m Your Man, Take This Waltz, Suzanne, Chelsea Hotel, Famous Blue Raincoat, So Long, Marianne, If It Be Your Will en I Tried To Leave You ook een selectie uit Old Ideas brengen.

Een domper. Nederland niet opgenomen in het tourschema???

Written in Music Nieuwsbrief