Nieuwe namen voor Bospop 2014
Door op 19 december 2013

Nadat eerder al Simple Minds als headliningnaam werd gedropt wordt het programma van Bospop 2014 nu ook versterkt door John Fogerty, Venice en Paul Carrack. Daarnaast zijn ook al Sven Hammond Soul, The Pheromones en Kovacs bevestigd. Bospop vindt volgend jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli op het evenemententerrein aan de A2, afslag Weert Noord. De kaartverkoop is reeds begonnen de website.

John Fogerty maakte furore als singer-songwriter van de rockband Creedence Clearwater Revival. De band scoorde eind jaren ’60, begin jaren ’70 een hele reeks wereldhits waaronder Proud Mary, Bad Moon Rising, Who’ll Stop The Rain en I Put A Spell On You.

Ook de Britse multi-instrumentalist aka singer-songwriter Paul Carrack maakt zijn opwachting in Weert. Al ruim twintig jaar is de man met het unieke stemgeluid actief in de muziekindustrie. De lijst van talenten waarmee Paul Carrack heeft gewerkt is meer dan indrukwekkend: Sting, Phil Collins, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Ringo Star, Elton John, Rod Stewart, Roxy Music, Eric Clapton, The Smiths, Tom Jones, BB King en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Ook scoorde hij als bandlid van Ace (met How Long), Squeeze (met Tempted) en Mike and the Mechanics (met The Living Years en Over My Shoulder) tophits.

De zaterdagprogrammering van Bospop wordt aangevuld met de Amerikaanse band Venice. De broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon brengen in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills & Nash en Jackson Browne een unieke combi van country, folk en rockmuziek ten gehore. Venice was al eerder op de planken in Weert (2007) en zijn we erg blij de band hier ook in 2014 te mogen verwelkomen.

Op Bospop 2014 treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt.