Nieuwe album Civilion van Wye Oak uit in maart
Door op 28 december 2010

Band: Wye Oak
Album_title: Civilian
Label: Konkurrent

Op 7 maart zal het nieuwe en 3e album van het uit Baltimore afkomstige duo Wye Oak gaan verschijnen. Het album zal de titel Civilian mee gaan krijgen en het lijkt een heel bijzonder album te gaan worden.

Drummer Andy Stack en gitariste/zangeres Jenn Wasner startten Wye Oak in 2006, eerst onder de naam Monarch. Hun muziek ligt geworteld in de folk en indie-rock met elementen van noise en droompop (zoals ze het zelf zo mooi omschrijven). Met het in eigen beheer uitgebrachte album If Children verkreeg de band gelijk een behoorlijke following. Platenlabel Merge Records stond vervolgens klaar om de band te tekenen en If Children opnieuw uit te brengen. De band reisde vervolgens niet alleen heel Amerika door maar sloeg ook Europa niet over.

Met het prima vervolg album The Knot (2008) en de EP My Neighbor/My Creator werd de band vervolgens een live lieveling en optimaal in-de-gaten-te-houden band.

Civilion markeert derhalve de grote doorbraak voor het duo. De titeltrack waard nu al rond op het legale internet en is nu al een van de lekkerste singles van 2011. Spanning, power, opwinding en emotie allemaal in een single gevangen. De geweldige single is hieronder  te beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het album verschijnt dus op 7 maart en de band zal overtuigend veel touren om het songs van het nieuwe album te kunnen laten horen.