Nieuw studioalbum Bryan Ferry: Olympia
Door op 12 juli 2010

Artiest: Bryan Ferry
Album_title: Olympia
Genre: Pop
Label: Virgin

Op 25 oktober keert de legendarische Bryan Ferry terug aan het popfront met zijn nieuwe studioalbum Olympia. Het album bevat muzikale bijdragen van onder andere David Gilmour, Groove Armada, Scissor Sisters en Flea. Verder herenigt Bryan Ferry zich met leden van Roxy Music, ínclusief Brian Eno. Ferry’s nieuwe album wordt 9 augustus voorafgegaan door de single You Can Dance. Het nummer is inmiddels al een clubhit in Europa. De bijbehorende videoclip is geschoten in Wilton’s Music Hall.

Olympia is de opvolger van Ferry’s laatste studio-album Dylanesque uit 2007. Zijn nieuwe album bevat acht nieuwe songs plus de Traffic cover No Face, No Name, No Number en een bijzondere bewerking van Tim Buckley’s Song To The Siren. De nieuwe nummers zijn onder andere samenwerkingen met de Scissor Sisters (Heartache By Numbers) en Groove Armada (Shameless).

Het is het eerste album van Bryan Ferry waarop hij zich herenigt met Phil Manzanera, Andy Mackay en Brian Eno sinds het vooruitstrevende Roxy Music album For Your Pleasure uit 1973. Het bevat ook bijdragen van Pink Floyd’s David Gilmour, Jonny Greenwood van Radiohead, Nile Rogers van Chic, ex-Stone Roses bassist Mani en Flea van de Red Hot Chili Peppers.

Olympia werd mede-geproduceerd door Bryan Ferry en Rhett Davies.

Tracklisting Olympia:

  1. You Can Dance
  2. Alphaville
  3. Heartache By Numbers
  4. Me Oh My
  5. Shameless
  6. Song To The Siren
  7. No Face, No Name, No Number
  8. BF Bass (Ode To Olympia)
  9. Reason Or Rhyme
  10. Tender Is The Night