Nieuw album van de Nits: Malpensa
Door op 23 februari 2012

Op vrijdag 9 maart verschijnt Malpensa, het nieuwe, 25e (!) album van de Nits. De eerste single, het interessante en gedurfde ‘Love Locks’, kwam al op 21 februari uit (beluister hieronder).

Malpensa werd opgenomen in de Utrechtse Kytopia studio, waar onder meer Colin ‘Kyteman’ Benders een bijdrage leverde, in Castel Burio in Piemonte (Italië) en uiteraard in de vertrouwde eigen studio De Werf in Amsterdam.

Henk Hofstede: “We hebben vrij lang over dit album gedaan, op verschillende momenten en plekken. Dat geeft kleur aan de songs. De diversiteit in sfeer, invalshoeken en muziek is dan ook groot.”

Sinds ze hun debuutalbum uitbrachten in 1978 vormen de Nits een niet meer weg te denken vaste waarde binnen de Nederlandse popmuziek. Natuurlijk vanwege de indrukwekkende historie van de band en hits als Nescio en In The Dutch Mountains, maar vooral door de wijze waarop ze door de jaren heen het kwaliteitsniveau van hun muziek vast hebben weten te houden. Hun verworven, volstrekt unieke status bezitten ze niet alleen in eigen land, maar ook in vele andere landen. De bandleden houden van reizen; van andere culturen, nieuw horizonnen, invloeden opzuigen. Dat vind je vaak terug in hun songs en dat is ook het geval op het nieuwe album. In de liedjes op Malpensa figureren o.a. het Egyptische Tahrir-plein, Keulen, Bern, Berlijn en New York.

Zoals gebruikelijk gaat de band weer uitgebreid op tournee. Dit jaar doen de Nits de volgende landen aan: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Estland en Finland.

Lees hier het interview dat Written in Music had met Henk Hofstede.

Written in Music Nieuwsbrief