Nicole Atkins – Goodnight Rhonda Lee
Door op 08 augustus 2017

Artiest: Nicole Atkins
Album_title: Goodnight Rhonda Lee
Genre: pop, soul
Release_date: 07/21/2017
Label: Single Lock
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3684113
Goodnight Rhonda Lee Nicole Atkins
4.5
4.5

Elf jaar geleden maakte Nicole Atkins indruk met Neptune City, op dat schitterende ‘pop noir’ werkstukje worden persoonlijke jeugdverhalen die zich in dat kuststadje in New Jersey afspelen meesterlijk gelinkt aan een fraaie popsound uit lang vervlogen tijden. De opvolgers Amondo Amore en het recente weerom in Zweden met hulp van producer Tore Johansson ingeblikte Slow Phaser bevestigen de intrinsieke klasse van de zangers.  Met haar vierde langspeler  Goonight Rhonda Lee weet  Atkins ons andermaal moeiteloos te verleiden. Die smachtende stem met een rauw randje en songmateriaal van tijdloos allure creëren opnieuw een bijzondere, onweerstaanbare sfeer met een hoofdrol voor drama en tragiek.

Een soundtrack die onmiskenbaar teruggrijpt naar de pop en soul van de jaren zestig en je vanaf de eerste gespeelde noot bij het nekvel grijpt met knap opgebouwd balladewerk. In een countrynesk A Little Crazy trekt de chanteuse de emotionele registers onbeschaamd open. En dat gebeurt ook in de weergaloze titeltrack Goodnight Rhonda Lee, eveneens samen met Chris Isaak gecomponeerd. Listen Up lonkt naar de glorieperiode van diva’s als Dusty Springfield en het op lekkere licks gebouwde Sleepwalking situeert zich in datzelfde swingende straatje. Het producersteam van de Niles City Sound Studio in Forth Worth dat eerder Leon Bridges lanceerde levert voortreffelijk werk.

Met de hulp van David Sherman tot stand gekomen balladewerk als Colors en bovenal een in weemoed gedrenkt I Love Livin Here getuigen andermaal van grote klasse.  Als Atkins oude vriend Jim Sclavunos van Cave’s Bad Seeds nog eens opduikt worden we afwisselend geconfronteerd met de rauw rockende soulblues  van Broke Down Luck en de romantische melancholie van A Night Of Serious Drinking. Als de laatste pedalsteel tonen uitgestorven zijn rest er maar één conclusie, met deze meeslepende, rijk geschakeerde langspeler heeft Nicole Atkins haar beste werk tot dusver afgeleverd.

Tracklisting Goodnight Rhonda Lee:

 1. A Little Crazy
 2. Darkness Falls So Quiet
 3. Listen Up
 4. Goodnight Rhonda Lee
 5. If I Could
 6. Colors
 7. Broke Down Luck
 8. I Love Living Here (Even When I Don’t)
 9. Sleepwalking
 10. A Night Of Serous Drinking
 11. A Dream Without Pain