Neila Dar – Son Of The Stars
Door op 21 september 2017

Band: Neila Dar
Album_title: Son Of The Stars
Genre: alt pop
Release_date: 09/01/2017
Label: Eigen beheer
Release_date_reissue: 09/16/2017
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Son Of The Stars Neila Dar
3.5
3.5

Als dochter van Giovanni Tommaso, de Italiaanse bassist die met Max Roach Sonny Roolins, Chet Baker samenwerkte komt Jasmine AkahliaTomasso op prille leeftijd in contact met jazzmuziek, op haar tiende zong ze, ook buiten de huiskamer in Rome, al jazzklassiekers. In 2011 verhuist ze naar L.A. , brengt twee soloplaten uit en schuimt met de eveneens uit Rome afkomstige gitarist Lorenzo Grassi de plaatselijke jazzclubs af. Het duo begint samen songs te componeren en daar is nu een deel van te beluisteren in een eerste langspeler van Neila Dar.

De titeltrack Son Of The Stars is al eerder uitgebracht en ondertussen wordt de wat zweverige sound verder uitgewerkt met het orgelspel van Joe Bagg en percussie van Camilo Melo. De jazzinvloeden zijn duidelijk merkbaar in het de op catchy gitaarlicks evoluerende Don’t  Wake Up The Sun, eveneens afkomstig van het epeetje, de enige cover werd gecomponeerd door producer Saverio ‘Sage’ Principini. Summer Lovin’ blijft ook in het jazzy straatje met veel ruimte voor de orgelescapades die zwoele zang ondersteunen.

Nog overtuigender is het dromerige klankbeeld dat opnieuw in de Speakeasy Studios gecreëerd wordt. Naast de ijle uithalen van Jasmine kleurt het gehuil van coyotes Western Dream, het rauwe Desert Swag werd eveneens duidelijk geïnspireerd door de woestijn, Tomasso heeft overigens een huisje in Joshua Tree. De natuur blijft de belangrijkste inspiratiebron voor Neila Dar, evenals liefde en vrijheid. Die worden onvoorwaardelijk bezongen in Rain, het vraag en antwoordspel met orgel Meaningful en Mr.Magician.  Let’s Dance is een(iets) te opgewekt deuntje, het zorgeloos uitstapje naar reggae Scubudubidaba hoefde evenmin. Voor het overige een aangename verrassing Italiaans/Amerikaans combo dat jazzy elementen naadloos vermengt met  dromerige alt.pop.

Tracklisting Son Of The Stars:

  1. Western Dream
  2. Meaningful
  3. Desert Swag
  4. Son Of The Stars
  5. Don’t Wake Up The Sun
  6. Let’s Dance
  7. Mr. Magician
  8. Roll The Dice
  9. Scubudubidaba
  10. Summer Lovin’