Ms Mr – Secondhand Rapture
Door op 11 juni 2013

Band: Ms Mr
Album_title: Secondhand Rapture
Genre: Alternative
Release_date_reissue: 05/14/2013
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3198677
Secondhand Rapture Ms Mr
4
4

Met Secondhand Rapture komt het New Yorkse duo Ms Mr met een sound die in de afgelopen paar jaar steeds populairder wordt. Met hun dreampop sound, lijken ze in de verte op Florence + The Machine, maar ook een beetje op Lana Del Rey. Toch zijn ze apart en dat valt te zien door alle aandacht die het album opeens krijgt. Met een mooie tour door Amerika, promotie op sites zoals Deezer en optredens bij shows zoals Late Night With David Letterman als beloning.

Het album zelf heeft iets duisters, iets dromerigs en iets droevigs. Hurricane, hun bekendste nummer en de opener van het album, bevat al deze elementen. Lizzy Plapinger laat direct zien wat haar stem allemaal kan. Ze begint breekbaar en voorzichtig, maar gaat al snel over naar een stem vol emotie en kracht. Met sobere melodieen is het makkelijk om weg te dromen bij de muziek. Alleen zodra je aandachtiger gaat luisteren naar de muziek zal je doorhebben hoe ingewikkeld het in elkaar zit. Met verborgen instrumenten, effecten en ritmes in elk nummer. Daardoor hebben de meeste nummers een vreemd dansbaar ritme. Dit merk je bij het Fantasy het beste. Dat is het speciale aan deze band. Ze  zetten iets neer waarbij de luisteraar aandacht moet besteden aan de muziek. Er zit iets magisch in het album, wat het lastig maakt om door te klikken naar het volgende nummer, voordat het nummer is afgelopen.

Met de combinatie van haar rauwe, krachtige stem en de verborgen effecten, is dit een album dat zeker het luisteren waard is. Halverwege het jaar lijkt dit toch een van de verrassende nieuwkomers te zijn dit jaar, die het nog ver kunnen schoppen als ze zo doorgaan.

Tracklisting Secondhand Rapture:

 1. Hurricane
 2. Bones
 3. Ash Tree Lane
 4. Fantasy
 5. Dark Doo Wop
 6. Head Is Not My Home
 7. Salty Sweet
 8. Think Of You
 9. Twenty Seven
 10. BTSK
 11. No Trace
 12. This Isn’t Control