Morrissey and Marshall – We Rise
Door op 31 mei 2017

Band: Morrissey and Marshall
Album_title: We Rise
Genre: Britpop, Rock
Release_date: 05/26/2017
Label: Mass Market Recordings
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3690489
We Rise Morrissey and Marshall
3.5
3.5

Neen, het heeft niets met de gelijknamige  bij momenten geniale en tegelijk megalomane frontman van The Smiths vandoen en evenmin met het legendarische versterkers merk. Darren Morrissey en Greg Marshall is een Iers duo dat enkele jaren geleden Dublin achterliet om in London een  muzikantenbestaan op te bouwen. Het duo  reisde met twee gitaarkoffers af naar de Britse hoofdstad. Ondertussen hebben ze een opvolger klaar van het uit 2014 daterende toepasselijk getitelde And So It Began.

In Camden beleefden ze destijds hun concertdoop en vorig jaar speelden ze ter gelegenheid van St. Patrick’s Day op Trafalgar Square voor een massa met stadion allures. De uitbundige openingstrack Cold November Sunrise, Stand Down en het broeierige Play On misstaan geenszins op gigantische podia, terwijl Love & Be Loved, een prachtig zweverig popnummer met verfijnde harmonische gezangen, meteen onze aandacht trekt in de huiskamer.

De melodieuze harmoniezang refereert onmiskenbaar naar de jaren zestig en dan zijn Beatles en Kinks nooit ver weg zoals blijkt in het op piano drijvende Hangin’ Around er zijn ook duidelijk aanwijsbare invloeden van jaren negentig Britpop en uiteraard is Oasis niet onbekend bij deze getalenteerde Ieren, getuige de solide gitaarsound.

Het leukste zijn de momenten waarbij al die elementen organisch samenvloeien in een oerdegelijk popnummer als She’s Got Love of als de Ierse roots iets sterker doorklinken in Beautiful World, een romantische ballade als I Need You of het afsluitende akoestische miniatuurtje The Light Breaks. Of ze nu echt zoals ze ergens onderweg zingenThe Greatest’ zijn kan je proefondervindelijk vaststellen tijdens hun passage in Nederland. Morrisey and Marshall brengen met We Rise in ieder geval melodieuze Britpop om mee rekening te houden

http://www.morrisseyandmarshall.com/

Tracklisting We Rise:

1.Cold November Sunrise

2.Love & Be loved

3.Play On

4.Hangin’ Around

5.She’s Got Love

6.Stand Down

7.Beautiful World

8.We’re The Greatest

9.I Need You

10.The Light Breaks