Mondriaan jazz: Zaterdag 14 oktober komt rap dichterbij
Door op 05 september 2017

Genre: Jazz

Het enerverende Mondriaan Jazz kan nu al de boeken in als een van de meest verrassende jazz festivals van 2017. Met een spannende line-up spreidt Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ zich op zaterdag 14 oktober uit over het popdistrict en landt op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House.

Mondriaan Jazz biedt een gevarieerde en unieke line up. Met op het affiche Nate Smith KINFOLK (USA), Rohey (No), FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK) Jamire Williams (USA),de Indiase zangeres Ganavya en ook Moonchild, die door samenwerkingen met Stevie Wonder, Jill Scott en India.Arie een vaste plek heeft veroverd in de L.A. neo-soul scene. De Haagse pianist Rembrandt Frerichs speelt voor deze gelegenheid een speciale Mondriaan set. Eerder aangekondigd post-bop jazz saxofonist Ravi Coltrane – zoon van de legendarische saxofonist John Coltrane – brengt éénmalig een bijzondere live-uitvoering ten gehore van het Canto Ostinato. Overdag geeft Coltrane een masterclass aan het Koninklijk Haagse Conservatorium en later tijdens het festival is de Amerikaan beschikbaar voor vragen vanuit het publiek tijdens een live Q&A. Daarnaast zijn improvisatie duo Niels Broos x Jamie Peet en de Haags-Rotterdamse groep FLiNK aan de line-up toegevoegd.

Naast de vele concerten zal ook de documentaire Chasing Trane: The John Coltrane Documentary te zien zijn op zowel het festival als in het Filmhuis en kan je met een festivalkaartje gratis naar het Gemeentemuseum van Den Haag om de platencollectie van Mondriaan te bewonderen. Tot slot biedt MJAZZ een combiticket aan met Herfstfest; Drummer Festival op 15 oktober in het Paard met o.a. Terry Bozzio, de wereldberoemde drummer van o.m. Frank Zappa.

Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ is een samenwerking tussen Good Music Company en Paard met steun van de Gemeente Den Haag en verschillende fondsen. Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazzmuziek naar een internationaal progressief jazzfestival. De line-up is gericht op de hedendaagse jazz/crossover top, waarbij de beruchte New Yorkse jazzscene – met haar vele progressieve subculturen – centraal staat. Immers bracht Mondriaan een groot deel van zijn leven door in de levendige Amerikaanse stad. Written in Music is de fanatieke media partner die op voorhand je alle nieuws over het festival zal vertellen en natuurlijk op de dag frontaal aanwezig zal zijn.

#MJAZZ Mondriaan Jazz Festival

  • Datum: zaterdag 14 oktober 2017
  • Locaties: Paard| Koorenhuis | Humanity House e.a. locaties in Den Haag
  • Kaartprijs: €25 (ex. servicekosten)