Mojo lanceert LOTS festival
Door op 22 maart 2010

Een week na A Campingflight To Lowlands Paradise organiseren Mojo Concerts, Tadaaa Concepten en InShared een nieuw festival: LOTS. Dat vindt net als Lowlands plaats op het evenemententerrein Walibi World in Biddinghuizen.

LOTS vindt plaats op 27, 28 en 29 augustus, Lowlands van 20 tot en met 22 augustus. Mojo omschrijft LOTS als ‘een bourgondisch festival met muziek van het Woodstock- tot en met het TopPop-tijdperk, met muzikale uitstapjes naar de 21ste eeuw’. De organisator meldt dat bezoekers kunnen uitkijken naar ‘goede wijn, lekker eten en topaccommodaties, voorzien van zachte matrassen voor een goede nachtrust’.

Zachte matrassen en goede wijn zijn niet direct zaken die je associeert met een popfestival. Mojo heeft ongetwijfeld een bemiddelde doelgroep op het oog die zich graag laat verwennen en niet op een euro meer of minder kijkt. Het zou ons niet verbazen als op dit festival geen tourshirts worden verkocht, maar stoma’s, kunstheupen en steunkousen. Wellicht is er zelfs een striptease show van Patricia Paay of een sjoelwedstrijd. Kortom, de oudere popmuziekliefhebbers kunnen hun borst natmaken.

Het legendarische Woodstock festival vond ruim veertig jaar geleden plaats. De (nog levende) artiesten die er optraden zijn de zestig of zelfs zeventig al gepasseerd. Sommige artiesten op leeftijd zetten nog een respectabele prestatie neer, maar zijn er ook artiesten die zichzelf blameren of erger nog, de bezoeker een gevoel van plaatsvervangende schaamte bezorgen. We zijn dan ook benieuwd welke artiesten Mojo op dinsdag 23 maart uit de hoed tovert als tijdens een persconferentie in de Melkweg de eerste namen worden bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor LOTS start vrijdag 26 maart om 10.00 uur via de site van Live Nation.