Miss Montreal – I Am Hunter
Door op 07 mei 2012

Artiest: Miss Montreal
Band: Miss Montreal
Album_title: I Am Hunter
Genre: Pop
Release_date: 04/12/2012
Label: 8Ball
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3079867
I Am Hunter Miss Montreal
3
3

Miss Montreal (Sanne Hans) is typisch zo’n zangeres waar hier in Nederland nieuwsgierig naar gekeken wordt, juist vanwege het feit dat ze uit Nederland komt. Want haar muziek zou de oceaan nooit zijn overgewaaid als ze uit Canada of de Verenigde Staten zou komen vanwege ‘te algemeen’. Niet dat het slecht is, verre van. Maar daar zou het niet opvallen in de massa, terwijl ze hier een erg aardige niche voor zichzelf heeft afgekaderd.

Vandaar ook dat er werd uitgekeken naar I Am Hunter. Op dit nieuwe Miss Montreal album wordt muzikaal op twee gedachten gehinkt. Enerzijds is er de wat meer ingetogen en relatief minimalistisch geproduceerde poprock die zo goed past bij de met een schuurpapieren afwerking gezegende stem van Sanne Hans. Nummers als Better When It Hurts en Just For Today bijvoorbeeld, of de bijna kale maar erg imposante afsluiter So Cold.

Op andere momenten wordt echter gekozen om de popkant van Miss Montreal te benadrukken en dan worden er ook een flink aantal productionele blikken open getrokken om het geheel niet alleen in de grondverf, maar ook in de hoogglans lak te zetten. Dat komt de liedjes niet altijd ten goede. De titeltrack bijvoorbeeld (een soort dancepoprock) verzandt al vrij snel in een dertien in een dozijn geluid, terwijl een snel nummer als Wish I Could erg snel irriteert. Maar goed, dat werd wel meteen een enorme hit (de meest gedraaide single op 3FM afgelopen najaar) dus wellicht zal die irritatie subjectief zijn. Hoe dan ook, het zijn op dergelijke momenten dat I Am Hunter ineens een stuk minder weet te beklijven.

Het door Nate Campany en Joshua Crosby geproduceerde en in Nashville opgenomen album laat dan ook vooral een zangeres in ontwikkeling horen die haar eigen stijl aan het zoeken is. Dat pakt soms fantastisch uit, andere momenten minder. Het zal ongetwijfeld ook afhangen van met welke oren er naar dit album geluisterd wordt. De 3FM luisteraar zal andere tracks prefereren dan iemand die meer van bluesrock houdt, bijvoorbeeld. Sanne Hans’ stem houdt de boel op dit ‘voor elk wat wils’ album overigens wel prima bij elkaar, waardoor I Am Hunter ondanks verschillende muzikale richtingen nooit versnipperd klinkt.

Miss Montreal – I Am Hunter

  1. Everything
  2. Come on Already
  3. Just for Today
  4. Wish I Could
  5. Better When It Hurts
  6. I Am Hunter
  7. Giving Up on You
  8. I Know I Will Be Fine
  9. Trapped Inside a Heart
  10. So Cold