Mega Platen & CD Beurs 22 & 23 november in Utrecht
Door op 23 oktober 2014

22 en 23 november vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 42ste editie van Mega Platen en CD Beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als de plek voor de meest uitgebreide vinylcollecties, exposities, boekpresentaties en signeersessies. Ook biedt de beurs het grootste muziekaanbod ter wereld en kunnen bezoekers muzikanten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen. Daarnaast verwelkomt de beurs dit najaar diverse prominenten uit de muziekwereld.

Ruim 450 standhouders afkomstig uit 50 verschillende landen reizen weer af naar de Jaarbeurs om deel te nemen aan ’s werelds grootste vinylevenement. Vinyl is wereldwijd razend populair en onlangs nog publiceerde The New York Times over dit fenomeen en de beurs in Utrecht. De Mega Platen en CD Beurs vindt tegelijkertijd plaats met de VerzamelaarsJaarbeurs, tezamen vormen zij een cultevenement dat tien voetbalvelden groot is.

Funky Vinyl: Sly & the Family Stone en George Clinton met optreden Seven Eleven

Collectorstweeling Edwin en Arno Konings presenteert een overzichtexpo van deze legendarische masters of funk met nooit eerder vertoond vinyl. Tevens verkrijgbaar zijn de onlangs verschenen naslagwerken over deze artiesten. Daarnaast is er op zaterdag een optreden van Neerlands langst bestaande funkband Seven Eleven.

Reünie en première Secret Sounds

Optreden van de Utrechtse formatie uit begin jaren 80 Secret Sounds (zaterdag) en eerste dag presentatie van de 11 cd-box Secret Sounds – Complete Remasters, deze bevat alle door Secret Sounds opgenomen platen inclusief nooit eerder verschenen opnames. Na afloop van het optreden zullen de oorspronkelijk leden deze box signeren.

Le Guess Who? Festival

Van 20 t/m 23 november vindt op diverse locaties in de binnenstad van Utrecht het Le Guess Who?-festival plaats met o.a. Dr. John, Wire en Einstürzende Neubauten. Een aantal artiesten van het festival zal tevens hun opwachting maken op de Mega Platen en CD Beurs voor korte optredens en signeersessies.

Boekpremières, plaatpresentaties, gastoptredens, signeersessies met o.a. Johan Derksen en muzikale popquiz

 • Centertainment presenteert nieuwe producties van diverse Nederlandse bands zoals Normaal, Trace en een meet & greet met de de Tee Set. Daarnaast signeert Jos van Zoelen zijn hit-boek André Hazes en ik.
 • Veilinghuis Omega Auctions zal tijdens de beurs een 100-tal muziek gerelateerde objecten veilen waaronder zeldzame popposters en muziekmemorabilia.
 • BR Music en Universal Nederland presenteren diverse producties met o.a. Rudy Bennet ea. Ook komt Johan Derksen zijn nieuwe soundbook Dercksen on the Road – Pioniers van de Nederpop signeren.
 • Expositie Metallica Vinyl Art door visual kunstenaar Henk Zielman.
 • Op zondag is er een meet & greet met De Staat en vindt de muzikale popquiz van Three Imaginary Boys plaats. Een ludieke quiz met veel leuke prijzen waar iedereen gratis aan deel kan nemen.
 • Jaap Boots (ex-VPRO-dj) signeert beide dagen zijn boek Donderweg, Mijn leven in de fast lane van de popmuziek en Marc Stakenburg (ex-Radio 3) signeert zijn boek De Big Bang van de Popmuziek. Rob van Scheers (Elsevier, Volkskrant) lanceert zijn nieuwe boek Drie Akkoorden en de Waarheid.
 • Disco Patrick en Patrick Vogt presenteren het gehele weekeinde hun naslagwerk Disco, an Encyclopeadic Guide to the Cover Art of Disco Records.

Mega Platen & CD Beurs najaar 2014

 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht.
 • Zaterdag 22 november (09.00 tot 17.00 uur) en zondag 23 november (10.00 tot 17.00 uur).
 • Entreeprijs aan de kassa: € 13,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 11,50.
 • Meer informatie, voorverkoop, korting, filmbeelden en aanvangstijden: www.recordplanet.nl.