Meer remasters van Queen
Door op 30 juli 2011

Band: Queen
Genre: Pop, Rock
Label: EMI

Met een tweede worp geremasterde Queen albums wordt de catalogus van de legendarische Britse band steeds completer. Nu ook de laatste worp in september wordt verwacht wederom even een update.

Met de albums News Of The World (1977) , Jazz (1978), The Game (1980), Flash Gordon (1980) en Hot Space (1982) bouwde de band met meer pop dan rock georiënteerde albums en diverse top 5 singles een wereldpubliek op. Het was de periode na de transformatie van hardrockband naar door symfonische rock en rijke popmelodieën gedreven sound van albums als A Night At The Opera en A Day At The Races.

Vooral het album News Of The World bleek een rijke aanzet tot wereldfaam. De songs We Will Rock You en We Are The Champions bleken al snel anthemlike klassiekers. Door deze wereldwijde hitsingles groeide de band door naar stadionniveau waarin juist deze songs perfect bleken te gedijen. Het daarop volgende album Jazz, met daarop de hitsingles Fat Bottomed Girls, Bicycle Race en Don’t Stop Me Now bleek al net zo succesvol. De lijn met meer divers songmateriaal werd ook doorgetrokken op het album The Game. Juist die pop benadering bleek een zeer succesvolle move. Als je een pastiche rock ’n roll song als Crazy Little Thing Called Love naast een discotrack als Another One Bites The Dust durft te zetten en daar mee weg komt, ben je een zeer grote band geworden. The Game bleek hun meest succesvolle album.

In hetzelfde jaar als The Game verscheen ook de eerste soundtrack die de band maakte (later volgde nog Highlander). De soundtrack is, op 2 songs na, volledig instrumentaal, waarbij het op The Game ingezette gebruik van synthesizers wordt doorgetrokken. De met uit de film doorgetrokken en bijzonder grappig verwerkte dialogen, single Flash werd wederom een grote hit. Het daarop volgende album Hot Space bleek commercieel al net zo succesvol als The Game met hitsingles als Body Language en Under Pressure (met David Bowie). Het album was een echte popplaat die met zijn disco invloeden helaas maar wat al te gemakkelijk doorborduurde op de succesvolle sound van hitsingle Another One Bites The Dust. Hoewel de fans van het eerste uur nu definitief afhaakten, bleek het album wederom een ware millionseller.

Alle 5 albums zijn nu wederom verkrijgbaar als dubbel issue. Naast de reguliere geremasterde albums op CD1, zijn er op de bijgevoegde CD’s tal van fijne extra’s te vinden. Net als bij de eerste worp geremasterde CD’s is er nu ook een extra CD Deep Cuts bijgesloten. Het album bevat een verzameling van de beste/meest opvallende songs van de 5 hierboven vermelde albums.

News Of The World (extra tracks)

 1. Feelings, Feelings
 2. Spread Your Wings
 3. My Melancholy Blues
 4. Sheer Heart Attack
 5. We Will Rock You (Fast)

Jazz (extra tracks)

 1. Fat Bottomed Girls (single version)
 2. Bicycle Race (instrumental)
 3. Don’t Stop Me Now (met long-lost guitars)
 4. Let Me Entertain You (live in Montreal 1981)
 5. Dreamer’s Ball (acoustic demo version)

The Game (extra tracks)

 1. Save Me (Live In Montreal, November 1981)
 2. A Human Body (B Side)
 3. Sail Away Sweet Sister (Take 1 With Guide Vocal)
 4. It’s A Beautiful Day (Original Spontaneous Idea, April 1980)
 5. Dragon Attack (Live At Milton Keynes Bowl, June 1982)

OST. Flash Gordon (extra tracks)

 1. Flash (single version)
 2. The Hero (revisited)
 3. The Kiss (early version)
 4. Football Fight (early version)
 5. Flash (live in Montreal November 1981)
 6. The Hero (live in Montreal November 1981)

Hot Space (extra tracks)

 1. Staying Power (live at Milton Kaynes, Juni 1982)
 2. Soul Brother (b side)
 3. Back Chat (single remix)
 4. Action This Day (live in Tokyo, November 1982)
 5. Calling All Girls (live in Tokyo, November 1982)

Tracklisting Deep Cuts 2:

 1. Mustapha
 2. Sheer Heart Attack
 3. Spread Your Wings
 4. Sleeping On the Sidewalk
 5. It’s Late
 6. Rock It (Prime Jive)
 7. Dead On Time
 8. Sail Away Sweet Sister
 9. Dragon Attack
 10. Action This Day
 11. Put Out the Fire
 12. Staying Power
 13. Jealousy
 14. Battle Theme