Mayra Andrade – Lovely Difficult
Door op 26 november 2013

Artiest: Mayra Andrade
Album_title: Lovely Difficult
Release_date: 11/11/2013
Label: RCA / Sony
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3264123
Lovely Difficult Mayra Andrade
4
4

Mayra Andrade: geboren op Cuba, opgegroeid op Kaap-Verdië en daarna verhuisd naar Senegal, Angola, Duitsland en Parijs. Deze 28-jarige is inmiddels alweer toe aan haar vierde album, waarop haar wereldburgerschap vertaalt is naar smaakvolle composities die heerlijk weg luisteren.

Lovely Difficult is echter meer dan mooie liedjes.

De songs zijn zeer afwisselend maar en tegelijkertijd klinkt het album als een verhaal, welke wordt verteld in het Engels, Frans en Portugees. De taal versterkt het gevoel van het nummer. Zo is Build it Up een wonderschoon popliedje in het Engels. Ilga De Santiago roept dankzij de cavaquinho en de lyrische melodie een Braziliaanse sfeer op, en is dan ook in het Portugees gezongen. Het is niet alleen de taal die voor afwisseling zorgt. Ook de subtiele details in de arrangementen zijn een van de geheimen waardoor Lovely Difficult zo’n fijne plaat is geworden. Luister bijvoorbeeld naar de dromerige trombone op Les mots d’amour of de betoverende synthesizer en percussie op Le jour se lève

Mayra Andrade leidt je met zachte stem langs pop, soul, bossa nova en Afrikaanse elementen: aangenaam gezelschap voor een de late avond.

Tracklisting Lovely Difficult:

 1. Tenpu ki bai
 2. We used to call it love
 3. Build it up
 4. Ilha de santiago
 5. Le jour se leve
 6. A-mi n kre-u txeu
 7. Rosa
 8. 96 days
 9. Les mots d’amour
 10. Tres mininu
 11. Tera lonji
 12. Simplement
 13. Meu farol