Madison Violet – The Good In Goodbye
Door op 25 november 2011

Band: Madison Violet
Album_title: The Good In Goodbye
Genre: Alternative/Pop
Release_date: 10/28/2011
Label: True North Records
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3022626
The Good In Goodbye Madison Violet
3
3

Madison Violet heeft  in september haar vijfde studioalbum The Good In Goodbye uitgbracht. Dit album is de opvolger van het doorbraakalbum No Fool For Trying uit 2009. Met dat album kregen de uit Canada afkomstige Lisa MacIsaac en Brenly MacEachern de handen op elkaar getuige de awards die ze in 2009 en 2010 hebben ontvangen. Zo ontvingen ze de Canadian Folk Award voor beste vocalen en voor het liedje The Ransom ontvingen ze vanuit de John Lennon songwriting competition de Maxell song of the year award. Klinkt goed natuurlijk, maar bij het overzicht van prijzen en nominaties valt er toch een bijzondere parallel op te maken. Met het Nederlands elftal wel te verstaan. Madison Violet ontvangt vele nominaties, maar het daadwerkelijk binnen halen van de prijzen valt wat tegen. In zes jaar tijd elf nominaties, drie prijzen.

Nu is daar dus The Good In Goodbye en hierop hoor je mooie liedjes. 11 maal mooie nummers die gedragen worden door de vocalen, solo en samen, en de vele instrumenten die het geheel tot een warme plaat maken. De liedjes nemen je mee in de persoonlijke ervaringen van de dames op het gebied van onder andere, hoe kan het ook anders: de liefde! Grote aanjager is de banjo die je in de meeste nummers terug hoort komen. Hierdoor waan je je zo nu en dan op een Iers uitgestrekt bergachtig landschap waar een voorjaarszon en fris windje zorgt voor een gevoel van onbevangenheid.

Zorgen deze mooie liedjes en onbevangenheid er ook voor dat je een plaat in huis haalt die je vaak zal gaan luisteren? Ik denk het niet. De uitvoering van de nummers is goed, ze zijn mooi, dat ook. Maar het is wat te vlak allemaal, te liefelijk. Ik zou het erg fijn vinden als er een randje aan zou zitten, venijn. Het kost me dan ook moeite om een hoogtepunt van deze plaat te noemen, omdat het allemaal wel leuk is maar ook niet meer dan dat. Ok vooruit, Goin’ Away is een nummer die net even wat spannender is dan de rest. Afsluiter Christy Ellen Francis mag er ook zijn. Mooi nummer. Aan deze tracks de discutabele eer om de prijzen te gaan binnen slepen.

Tracklisting The Good In Goodbye:

 1. If I Could Love You
 2. Home
 3. Goin’ Away
 4. Stuck In A Love
 5. Fallen By The Wayside
 6. The Good In Goodbye
 7. Come As You Are
 8. Colour In Grey
 9. Emily
 10. Cindy Cindy
 11. Christy Ellen Francis