Luke Sital Singh – The Fire Inside
Door op 15 september 2014

Artiest: Luke Vidal Singh
Album_title: The Fire Inside
Genre: Pop
Label: Parlophone
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3328916
The Fire Inside Luke Vidal Singh
3
3

Het enorme aanbod van singer-songwriters dat de afgelopen jaren op ons afgevuurd is, heeft een reeks artiesten opgeleverd die een grote eenvormigheid in songschrijven vertonen. Luke Sital Singh, door de BBC als een van de toonaangevende artiesten van 2014 uitgeroepen, onttrekt zich daar op The Fire Inside maar gedeeltelijk aan.

Het debuutalbum van de uit Surrey afkomstige Sital Singh is een album dat songs herbergt die dan weer wat gemakzuchtig klinken dan weer emotioneel raken. Het album is een zoektocht naar de juiste muzikale identiteit. Dat is helemaal niet erg als het mooie songs als Fail For You of Benediction oplevert maar het tienerproza van Nothing Stays The Same of de krampachtigheid van Lilywhite slaan de plank dan weer flink mis.

Ook songs als Nothing Stays The Same, Greatest Lovers of Nearly Morning (met dat behaagzieke probleem van heel veel hedendaagse singer-songwriters om opzichtig emotioneel te klinken zonder dat de tekst daar echt aanleiding toe geeft) beklijven niet. Het kan de slicke productie van Iain Archer (Snow Patrol, Jake Bugg) zijn want juist in songs als het wat rafeliger en krachtiger klinkende Everything In Making You, het daarop volgende Fail For You en de fraaie pianoballade Benediction die het album afsluit, geven aan dat er wel degelijk veel talent bij Sital Singh aanwezig is.

Tracklisting The Fire Inside:

 1. Nothing Stays The Same
 2. Greatest Lovers
 3. Bottled Up Tight
 4. 21rst Century Heartbeat
 5. Lilywhite
 6. Nearly Morning
 7. I have Been A Fire
 8. Everything Is Making You
 9. Fail For You
 10. We Don’t Belong
 11. Cornerstone
 12. Benediction

Written in Music Nieuwsbrief