Line-up achtste Jam de la Crème Festival compleet
Door op 04 juli 2014

Op zaterdag 19 juli vindt de achtste editie van het Jam de la Crème Festival plaats op het Zuiderstrand in Den Haag. Het festival dat zeven jaar geleden begon als een Haags vriendenfeestje, groeide uit tot een opvallend jamsessie-fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Dit jaar vindt het Jam de la Crème festival plaats in en rond Strandpaviljoen ZUID, tussen acht uur ’s avonds en vier uur ‘s nachts.

Op het podium staan, in verschillende samenstellingen, muzikanten van onder meer John Coffey, Splendid, Baskerville, DI-RECT, Focus, Michael Prins, Kyteman Orchestra, Qeaux Qeaux Joans, Typhoon, Blaudzun, The Deaf, IX, Kern Koppen, MDUNGU, Valerius, Soul Sister Dance Revolution en Sue the Night.

Naast de jamsessies is er ook een bandprogramma. Op de Band Stage zijn shows van Orgel Vreten, Bombay Show Pig, Stefany June, Hallo Venray, CHEATERS en DJ DNA prsnts EJ von Lyrik and Bfake te verwachten.

DJ Duo Herenleed (Gaap & DNA) en DJ BRAHMA (Marcel Veenendaal) draaien hun beste platen; hosts van de avond zijn Jasper Lieuwma (DJ Friss) en Denvis (D Deadly).

In Jam de la Crème staan muzikanten uit alle hoeken en gaten voor één keer met elkaar op het podium. Vanuit de hele Nederlandse muziekscene komen artiesten samen om een avond lang te jammen. Jam de la Crème zoekt steeds naar combinaties van bekende en getalenteerde muzikanten uit alle denkbare genres die leiden tot grenzeloze en unieke optredens waarbij bezoekers getuige zijn van muziek die in het moment wordt gemaakt.

Naast het jaarlijkse eigen festival organiseert Jam de la Crème ook sessies op andere festivals en in clubs. Zo stond het jamcollectief eerder al op festivals als Sziget (Boedapest, Hongarije), Oerol (Terschelling) en Life I Live Festival (Den Haag) en deed Jam de la Crème in het voorjaar van 2014 een succesvolle Nederlandse clubtour. In augustus vertrekt het collectief naar Sziget Detox (Bedepuszta, Hongarije) om een aantal bijzondere sessies te spelen.

Jam de la Crème wordt gehouden in Strandpaviljoen ZUID, Wieringsepad, strandslag 11 – Den Haag/Scheveningen

Tickets via http://www.jamdelacreme.nl/ . In de voorverkoop kosten ze € 12,50, aan de deur wordt € 15,00 gevraagd.

Fotograaf: Jeroen Jansen