Laura Mvula – Sing To The Moon
Door op 04 maart 2013

Artiest: Luara Mvula
Album_title: Sing To The Moon
Genre: Pop
Release_date: 03/04/2013
Label: Sony
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3181316
Sing To The Moon Luara Mvula
4.5
4.5

Een zeer grote verrassing mag het debuut van de Britse Laura Mvula zeker genoemd worden. Sing To The Moon is een van die albums die 2013 een fijn muziekjaar gaan laten worden.

Het afgelopen jaar verscheen de naam Laura Mvula bovenaan het toonaangevende ‘Artist to watch in 2013’ lijstje van de BBC. Een lijst die het jaar daarvoor Michael Kiwanuka groots lanceerde. De verwachtingen rond het debuut van de in Engeland opgegroeide, maar met Afrikaanse roots gezegende, zangeres Laura Mvulu waren dan ook hoog gespannen.

Sing To The Moon is het debuut wat die verwachtingen ruimschoots inlost. Mvula is een groots soulzangeres die songs zingt die lekker onvoorspelbaar zijn en daardoor haar klasse nog meer benadrukken. Arrangementen en instrumentatie klinken lekker andersoortig en spannend (er wordt vooral erg veel voorspelbaars weggelaten) waardoor de in alle regionen heersende stem van Mvula warm dan weer krachtig dan weer subtiel klinkt. Albumopener Like The Morning Dew zet in een fijne gospelmanier gelijk de toon maar in songs als That’s Allright, het erg mooie Diamonds en She laat ze nog meer klasse zien. Meer schrijven heeft geen zin, Sing To The Moon luisterden des te meer.

Sing To The Moon is een fijn ongrijpbaar album dat daardoor met elke luisterbeurt meer prijsgeeft van het grootse talent wat Mvula in zich heeft.

Tracklisting Sing To The Moon:

 1. Like The Morning Dew
 2. Make Me Lovely
 3. Green Garden
 4. Can’t Live With The World
 5. Is There Anybody Out There?
 6. Father Father
 7. That’s Alright
 8. She
 9. I Don’t Know What the Weather Will Be
 10. Sing To The Moon
 11. Flying Without You
 12. Diamonds
 13. Unbelievable Dream