LateNightTales Presents Music For Pleasure Mixed By Tom Findlay From Groove Armada
Door op 10 juni 2012

Album_title: AnotherLateNight Presents Music For Pleasure
Genre: Pop
Release_date: 06/12/2012
Label: NightTimeStories
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3102288
AnotherLateNight Presents Music For Pleasure
4
4

LateNightTales (voorheen AnotherLateNight) is een compilatiereeks, die is gestart in 2001 en inmiddels toe is aan deel 28. Tegenwoordig zijn we gewend geraakt aan verzamel-CD’s met een al dan niet obscure tracklisting en die niet-housegebonden stijlgebieden beslaan. Maar tien jaar geleden, toen de markt van verzamelaars nog bijna volledig gedomineerd werd door neurotische stamp-CD’s, waren de ALN en LNT-CD’s een verademing en zagen ook andere labels dat dit nog een gat in de markt was.

Wat beide reeksen ook anders dan anders maakte, waren de mensen die de CD’s samenstelden: het was niet een voorwaarde om DJ te zijn en Azuli (het label dat de verzamelaars uitbracht) benaderde ook muzikanten en producers, die niet tot de navelstaarderige dancewereld behoorden. En inmiddels is de verzameling namen die op de ALN- en LNT-covers sierden even indrukwekkend als uiteenlopend: van Fila Brazillia tot Air, van Sly & Robbie tot Four Tet, van Artic Monkeys tot Howie B en van Snow Patrol tot Fatboy Slim. En ook de gepresenteerde mixen en tracklistings waren vaak heel erg onvoorspelbaar en verrassend: alles tussen obscure psychedelica en vintage funk, maar ook 80’s pop en reggae: alles kon en alles was mogelijk. Wie werd gevraagd om een CD samen te stellen werd helemaal vrijgelaten en beperkingen in muzikale keuze waren er dus niet. En al die kenmerken droegen bij dat de LateNightTales-serie nog lang niet aan slijtage onderhevig is en er op deze manier nog jarenlang interessante verzamelaars uitgebracht kunnen worden. Een simpel, maar nog steeds niet uitgewerkt concept.

Na de behoorlijk vage playlistings van de laatste LateNightTales-CD’s (samengesteld door MGMT, Trentemøller, Belle & Sebastian en Midlake) is het nu weer de beurt aan Groove Armada en mixt Tom Findlay een zomerse laidbackmix met een keuze uit zijn middle-of-the-road en blue-eyed-soul favorieten uit de jaren 70 en begin jaren 80. Vergeleken met de eerdere delen heel veel bekende nummers, die een breder publiek zal aanspreken, dan die doorgaans openstaan voor de gemiddelde LNT-verzamelaar. Groove Armada is in de LNT-serie geen onbekende en is Music For Pleasure de derde digitale mixtape die in deze serie verscheen.

Op deze nieuwe mix zijn als gladjakkerig bekende classics van Michael MacDonald, ELO, Robert Palmer, Toto, Bobby Caldwell, Average White Band, Boz Scaggs, Hall & Oates, Doobie Brothers, Bread, 10cc, Steve Miller en Player te vinden. Vergeten en bijna-vergeten cruisepopjazzmiddleoftheroad nummers uit een tijd dat er nog geen social media bestond.

Van de tot nu toe uitgebrachte mixen behoorst deze laatste LNT tot de meest toegankelijke en is het eigenlijk best wel een verademing om even niet een al te harde inspanning te leveren om de doorgaans mysterieuze tracks te begrijpen die de gemiddelde LNT-mixen bevatten. Daarvoor in de plaats een soepel doortikkende selectie nummers, die onder vooral zomerse omstandigheden de beste dienst bewijzen. Een mix die veel Ibizaloungeflauwekulmixtapes, die ook dit jaar weer zullen verschijnen, degradeert tot zinloze mini-frisbees.

Tracklisting Music For Pleasure:

 1. Ambrosia – You’re The Only Woman
 2. Robert Palmer – Every Kind Of People
 3. Michael McDonald – I Keep Forgettin’
 4. Toto – Georgy Porgy
 5. Bobby Caldwell – What You Won’t Do for Love
 6. Player – Baby Come Back
 7. Steve Miller Band – Fly Like An Eagle
 8. Ned Doheny – Get It Up For Love
 9. Average White Band – Work To Do
 10. Lowdown – Boz Scaggs
 11. Sugardaddy ft. Tim Hutton – How Long (Exclusive Ace cover version)
 12. ELO – Showdown
 13. Gerry Rafferty – Get It Right Next Time
 14. Doobie Brothers – It Keeps You Runnin’
 15. Hall & Oates – I’m Just A Kid (Don’t Make Me Feel Like A Man
 16. Bread – Guitar Man
 17. Todd Rundgren – Be Nice To Me
 18. 10cc – I’m Not In Love