Lars And The Hands Of Light – The Looking Glass
Door op 11 april 2010

Band: Lars And The Hands Of Light
Album_title: The Looking Glass
Genre: Pop
Release_date: 03/29/2010
Label: Excelsior
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2748641
The Looking Glass Lars And The Hands Of Light
4
4

De frontman van deze nieuwe band uit Kopenhagen, Lars Vognstrup, kan wijzen op een enerverend en divers muzikaal verleden: metal met de band Raunchy, elektropopsucces met Money Your Love, een tournee met Junior Senior, de band Wolfkin en een dj-carrière in Los Angeles.

Bagage genoeg dus, toen hij na het avontuur in LA in Denemarken een nieuwe band formeerde en in de studio van het label Crunchy Frogs aan dit album begon. En dat hoor je: The Looking Glass is een sprankelend, levenslustig en eerlijk album. Lars And The Hands Of Light lijken met speels gemak een uitstekende popplaat in elkaar te kunnen zetten; de muziek – in al haar rijkdom – klinkt nergens geforceerd.

The Looking Glass biedt zicht op een muzikale kaleidoscoop die de jaren zestig in herinnering brengen (de single Me Me Me), die melancholie verpakt in een surfjasje (The Looking Glass) en die tijdloze indiepop met scherpe gitaartjes en prettige samenzang serveert (Keep My Feet Tagging Along).

Grootser

Hier en daar pakt de band wat grootser uit, zoals in het gedreven en bij vlagen monumentale Multicolored, dat zijn titel meer dan waardig is. Ook de tweede single Hey My Love, Hey Love! is een wat grotere productie, compleet met elektronica, akoestische gitaren en fluit. Het relatie-advies Face Your Love is een intelligente, rijk gearrangeerde song die vlak voor het einde het niveau nog wat verder omhoog trekt.

De poppy krachttoer van Lars And The Hands Of Light overtuigt: vrijwel ieder nummer is raak. Door de inzet van een gevarieerd instrumentarium en effectieve tweede stemmen kent iedere song een eigen mix van ingrediënten en is daardoor een wereldje op zich. De Denen weten hier en daar herinneringen aan andere bands op te roepen, zoals Divine Comedy, Blur, Broadcast en Lemonheads. Maar veel meer dan een vage connotatie is het niet. Lars and the Hands of Light klinken op dit ook nog eens uitstekend geproduceerde album vooral als zichzelf, als een belofte die aan het uitkomen is.

Live in Nederland en België:

28 april: Ekko, Utrecht
29 april: Paradiso, Amsterdam
30 april: Koninginnedag, Delft
1 mei: Les Aralunaires Festival, Arlon
2 mei: Roepaen, Ottersum
3 mei: Perron 55, Venlo
4 mei: Café Video, Gent

Tracklisting The Looking Glass:

  1. Me Me Me
  2. Stranger To The Sea
  3. Three To The Floor
  4. Multicolored
  5. Hey My Love, Hey Love!
  6. The Looking Glass
  7. Keep My Feet Tagging Along
  8. Girl Flu
  9. Face Your Lover
  10. Christmas Comatose