La Sera – Hour Of The Dawn
Door op 11 mei 2014

Band: La Sera
Album_title: Hour Of The Dawn
Genre: indie pop, lo-fi, surfpop, garagepop, garagerock
Release_date: 05/13/2014
Label: Hardly Art
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Hour Of The Dawn La Sera
3.5
3.5

La Sera is Katy Goodman, de bassiste van Vivian Girls, een New York’s trio dat begin dit jaar aankondigde ermee te stoppen. La Sera’s derde album Hour Of The Dawn laat wederom lo-fi popliedjes in de stijl bands als Dum Dum Girls, Tennis en Bleached.

Kunnen bovengenoemde namen je wel bekoren, zal Hour Of The Dawn dat vast en zeker. Het album verschilt vooral ten opzichte van haar eerste titelloze album (2011) en tweede plaat Sees The Light (2012) door het hogere tempo en het rauwere geluid. Wat is gebleven zijn de zoete melodieën en het zalvende stemgeluid van Goodman, dat soms klinkt als dat van Bethany Cosentino, zangeres van Best Coast. Over Best Coast gesproken, albumopener Losing To The Dark lijkt nogal op het liedje Why I Cry van deze band.

De beste liedjes op Hour Of The Dawn zijn Running Wild, oorwurm All My Love Is For You, Kiss This Town Away (waarvan het intro sterk doet denken aan het liedje Outta My Mind van Bleached), de titeltrack en Control, dat ook zeer bekend in de oren klinkt. Maar laten we voorop stellen dat de plaat geen zwak liedje kent. La Sera’s nieuwe langspeler is zeer geschikt voor bij de picknick, barbecue of, natuurlijk, aan het strand.

Tracklisting Hour Of The Dawn:

  1. Losing To The Dark
  2. Summer Of Love
  3. Running Wild
  4. Fall In Place
  5. All My Love Is For You
  6. Hour Of The Dawn
  7. Kiss This Town Away
  8. Control
  9. 10 Headed Goat Wizard
  10. Storm’s End

Written in Music Nieuwsbrief