KT Tunstall – Tiger Suit
Door op 04 november 2010

Artiest: KT Tunstall
Album_title: Tiger Suit
Genre: Pop
Release_date: 10/21/2010
Label: Virgin
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2815879
Tiger Suit KT Tunstall
3.5
3.5

Met haar debuut cd Eye To The Telescope (2005) brak ze meteen door bij een groot publiek en de poppy singles Black Horse And The Cherry Tree en Suddenly I See blijven ook nu nog meteen in je hoofd rond zingen. Er werden wereldwijd maar liefst 4 miljoen exemplaren van dit debuutalbum verkocht. Opvolger Drastic Fantastic (2007) borduurt verder op het debuut, het is alleen allemaal iets steviger en sneller. De singles Hold On en If Only zijn wederom van een hoog kaliber maar weten de weg naar het grote publiek helaas niet te vinden.

Met de derde cd Tiger Suit slaat KT Tunstall eigenlijk dezelfde weg in als haar beide voorgangers. Een uitgebalanceerde mix van pop, rock en folk. Wederom twee geweldige singles, (Still A) Weirdo en Fade Like A Shadow zijn het album vooraf gegaan. De Schotse Kate Victoria Tunstall sleurt je vanaf de eerste noot direct haar album in. Opener Uumannaq song heeft een fijn catchy koortje op de achtergrond wat je bij de les houdt. Glamour Puss gaat al fluitend naar een steeds stevig level. Nergens gevaarlijk, maar altijd die stevige groove. Vanuit een ingetogen begin schiet de derde song Push That Knot Away gelukkig naar iets meer power om vervolgens via een accapella weer vol gas te eindigen. De up-tempo single Fade Like A Shadow heeft een lekker catchy refrein, terwijl het (Still A) Weirdo een meer ingetogen singer/songwriter nummer is. Katie laat zich op enkele songs ook nog assisteren, Madame Trudeaux schrijft KT Tunstall samen met Linda Perry, die we weer kennen als zangeres van de 4 Non Blondes. Afsluiter The Entertainer schrijft ze samen met Jimmy Hoghart, die onder meer de productie deed voor het debuutalbum Rockferry van Duffy. Deze mooie ingetogen song laat je daarna achter met een groot muzikaal gat, je wilt meer maar helaas…

Dan maar snel de DVD erin. Hierop een bonte verzameling aan fragmenten. In de studio, onderweg, verschillende soorten sokken en gelukkig enkele live-songs. Leuk voor de verzamelaar, maar dat is het dan wel.

Tracklisting Tiger Suit:

Disc1 – CD

 1. Uumannaq Song
 2. Glamour Puss
 3. Push That Knot Away
 4. Difficulty
 5. Fade Like A Shadow
 6. Lost
 7. Golden Frames
 8. Come On, Get In
 9. (Still A) Weirdo
 10. Madame Trudeaux
 11. The Entertainer

Disc2 – DVD

 1. How To Make A Tiger Suit