Korey Dane – Chamber Girls
Door op 08 juni 2017

Artiest: Korey Dane
Album_title: Chamber Girls
Genre: indierock, folkpop
Release_date: 06/02/2017
Label: Innovative Leisure
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3696173
Chamber Girls Korey Dane
3.5
3.5

Deze jongeman had al twee in eigen beheer uitgebrachte langspelers  in samenwerking met Tess Shapiro, op zijn actief vooraleer hij in Long Beach opgevist werd door Tony Berg. Gitarist en producer Berg ( X, Bruce Hornsby, Edie Brickell, Aimee Mann) die aan de slag ging met Dane. In zijn Zeitgeist Studio omringde hij de singersongwriter met  een uitgelezen sessiekransje uit LA en dat resulteerde twee jaar geleden in Youngblood.

Voor de opvolger Chamber Girls, het tweede werkstuk voor Innovative Leisure, ging Dane meer instinctief te werk en blikte zijn nieuwe langspeler in enkele dagen in met de hulp van enkele vrienden tijdens spontane sessies  en nam bovendien zelf de productie in handen. Youngblood was al gevuld met sterke songs, Dane leest wel eens een boek van Steinbeck of T.S Elliott en luistert wel eens naar  sixties stuff en uiteraard Dylan.

Ook Chamber Girls is gevuld met fraai songwerk, het klinkt alleen wat minder gepolijst. De 11 songs die hier afwisselend passeren in een aanstekelijk indie rock en folkpop idioom bekoren vanaf de eerste beluistering. Krinkelende gitaartjes en speelse orgeltjes vormen samen met een akoestische gitaar, viool of kerkorgel de muzikale achtergrond.  Het verhalende songwerk van deze jonge, fijnbesnaarde zanger getuigt onveranderlijk van tijdloze schoonheid.

Tracklisting Chamber Girls:

 1. Half Asleep
 2. Charlie Handsome
 3. Hard Times
 4. Heart Out West
 5. Jay & The Coyote
 6. Always
 7. Lovesick In A Hotel Wildfire
 8. Valeria
 9. Down In A Hole
 10. The Knife Got Cold
 11. Steady Forever