Kitty, Daisy & Lewis – Smoking In Heaven
Door op 07 juni 2011

Band: Kitty, Daisy & Lewis
Album_title: Smoking In Heaven
Genre: pop, Alternative
Release_date: 05/26/2011
Label: Sunday best
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2939980
Smoking In Heaven Kitty, Daisy & Lewis
3
3

Kitty, Daisy en Lewis Durham hebben de muziek niet van een vreemde. Hun moeder is namelijk Ingrid Weiss, voormalig drumster van de Londense post-punk band The Raincoats. Haar drie kinderen maken dan ook al vanaf jongs af aan muziek, en kunnen bijna alles bespelen. Kitty Daisy & Lewis maken daar dan ook gretig gebruik van op hun tweede album, Smoking In Heaven.

Tomorrow is de vrolijke ska-opener van Smoking In Heaven, en dit trio heeft zeker naar Flight of the Concords (comedyserie van over een Nieuw-Zeelands duo dat een beginnend bandje heeft en naar New York vertrekt) gekeken/geluisterd, want het gitaarrifje lijkt verdacht veel op het intro van die serie. Voeg daar een opzwepende drumpartij, een heldere, licht zwoele stem en een kraaienvalse trompet aan toe, en je hebt Kitty, Daisy & Lewis: vrolijk, zomers en rommelig.

Het eerste album van dit trio bevatte vooral bluesnummers. Dat is op Smoking In Heaven anders: ska en pop zijn aan de blues toegevoegd en dat pakt goed uit. Zelfs het instrumentale nummer Paan Man Boogie blijft boeien, ondanks dat het nummer is gebouwd rond een minstens een miljoen keer gebruikt bluesschema. Origineel is het dus niet te noemen, maar de licht rommelige opname maakt het een leuke plaat.

Maar bij Messing With My Life wordt het minder. Het popnummer is niet erg bijzonder en ondanks het aanstekelijke gitaarrifje waar de track mee begint, voegt het verder niets toe aan Smoking in Heaven. Hierna volgt What Quid?, een meer dan zeven minuten lang instrumentaal nummer zonder een daadwerkelijke climax: ronduit saai. Het album herpakt zich hierna weer, maar het Messing With My Life en What Quid? zijn wel een smet op Smoking In Heaven.

Smoking In Heaven is in twee woorden te beschrijven: leuk en rommelig. Het album rammelt aan alle kanten. Niet zelden valt er iets naast de maat, en de zang en trompetsolo’s zijn qua zuiverheid ook niet om over naar huis te schrijven. Maar als je moeder in een punkband heeft gezeten, weet je waarschijnlijk niet veel beter. En op dit album zal mama trots zijn.

Tracklisting Smoking In Heaven:

 1. Tomorrow
 2. Will I Ever
 3. Baby Don’t You Know
 4. Don’t Make A Fool Out Of Me
 5. I’m Going Back
 6. Paan Man Boogie
 7. Messing With My Life
 8. What Quid?
 9. You’ll Soon Be Here
 10. I’m So Sorry
 11. You’ll Be Sorry
 12. I’m Coming Home
 13. Smoking In Heaven