Katie Melua – Ketevan
Door op 02 oktober 2013

Artiest: Katie Melua
Album_title: Ketevan
Genre: Pop
Release_date: 09/18/2013
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3224789
Ketevan Katie Melua
3
3

Fans van Katie Melua hebben niks te klagen over de productiviteit van de zangeres. Ze is dit jaar tien jaar bezig en heeft alweer haar vijfde studioalbum uitgebracht. Het album dat de titel Ketevan heeft meegekregen, refererend aan haar echte voornaam. Waarom het album haar echte voornaam heeft meegekregen wordt niet echt duidelijk. Ze is niet ineens uitgesproken persoonlijk of anders dan we van haar gewend zijn.

In 2003 werd Katie ontdekt door Mike Batt. Sindsdien staat hij stevig aan het roer bij al Melua’s producties. Al heeft hij zich bij dit nieuwe album wel iets minder laten gelden dan bij de vorige. Hij produceerde dit album namelijk niet alleen, maar samen met zijn zoon Luke. Het is grappig om te horen dat Katie bij de nummers die Luke heeft geschreven iets persoonlijker is. De nadruk moet wel worden gelegd op iets, want ze laat zich nooit echt zien. Je hebt niet het gevoel dat je naar een persoonlijk verhaal van Katie aan het luisteren bent.

Als je het album voor de eerste keer hebt geluisterd dan weet je dat Katie weer heeft gedaan waar ze goed in is, mooie liedjes maken. Het is knap hoe goed ze haar eigen sterke kanten kent en die laat horen in nummers als I Never Fall. Ze heeft ook het perfecte moment uitgekozen om dit album te brengen. Haar stem en de melancholische muziek maken dat je zin hebt in de herfst. Je wilt graag met een kleed, een kop chocolade melk en een boek op de bank kruipen met Katie op de achtergrond. Ze laat je ontspannen.

Het album is precies wat je verwacht als je een CD van Katie Melua aanzet. Dat is niet erg, want zoals aangegeven daar is ze goed in, maar ze verbaast je niet. Er zitten wel twee nummers op die anders zijn dan de rest: het grappige Idiot School en het vrolijke en hitgevoelige Mad, Mad, Men.

Al met al heeft Katie met Ketevan een album afgeleverd dat niet verrast maar gewoon goed is. Ze laat niet een hele andere kant van zichzelf zien. Maar waarom zou ze ineens iets heel anders doen als dit is waar ze goed in is?

Tracklisting Ketevan:

 1. Never Felt Less Like Dancing
 2. Sailing Ships From Heaven
 3. Love Is A Silent Thief
 4. Shiver And Shake
 5. The Love I’M Frightened Of
 6. Where Does The Ocean Go?
 7. Idiot School
 8. Mad, Mad Men
 9. Chase Me
 10. I Never Fall
 11. I Will Be There