Jon Regen – Stop Time
Door op 16 juni 2015

Artiest: Jon Regen
Album_title: Stop Time
Genre: Pop
Release_date: 06/11/2015
Label: Motema
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3423015
Stop Time Jon Regen
3.5
3.5

Fijn om een album te horen waarop de songs centraal staan en de begeleiding puur piano, bas en drums is. Stop Time van Jon Regen is zo’n album.

Regen kreeg zijn muzikale opvoeding in de jazz bij Kenny Barron maar werd vooral bekend als begeleider bij de legendarische zanger Jimmy Scott en later bij Kyle Eastwood. Met Stop Time heeft hij zijn eerste album gemaakt als frontman. Met de hulp van Pete Thomas (drums) en Davey Faragher (bas), vooral bekend uit de diverse bands van Elvis Costello, als ideale muzikale compagnons en Mitchell Froom als de exact juiste producer heeft hij met Stop Time een prima album gemaakt.

Regen heeft een fijne hand van songs schrijven. Songs die muzikaal duidelijk op het echte songschrijven uit de jaren zestig en zeventig gestoeld is en tekstueel verhalen over ouder en wijzer worden, liefde begrijpen, het omgaan met het verleden en dingen niet gedaan hebben. En dat alles verpakt in een eerlijke tegelijk soms bijzondere grappige manier. De sterke melodieën zijn verpakt in een losse stijl die zowel uit de jazz, blues als pop putten.

Het zijn Regens losse pianospel en zijn aantrekkelijke stem die Stop Time zo’n aantrekkelijk album maken. Songs als de ijzersterke albumopener I Will Wait, Chapter Two, de fraaie ballads Run To Me en Walk On Water en de erg fraaie albumafsluiter These Are the Days maken gelijk indruk. De titeltrack met zijn fijne pianosolo is al net zo sterk. Gitarist Val McCullum en Mitchell Froom (keyboards) brengen in sommige songs een fijne extra laag aan.

Tracklisting Stop Time:

  1. I Will Wait
  2. Morning Papers
  3. Run To Me
  4. Borderline
  5. Stop Time
  6. Walk On Water
  7. Annie
  8. Home Again
  9. Chapter Two
  10. These Are The Days