In de gaten houden: Charlie Cunningham
Door op 18 maart 2015

Artiest: Charlie Cunningham
Album_title: Breather EP
Genre: Roots, Pop
Label: Butterfly Collectors

Met twee EP’s tegelijk maakt de opvallende Britse singer-songwriter Charlie Cunningham een opvallende entree in de muziekwereld. En de Breather EP en Outside Things EP smaken absoluut naar meer.

Oorspronkelijk afkomstig uit Bedfordshire maar al langere tijd vanuit Londen opererend, heeft de jonge Cunningham in korte tijd het Britse live circuit veroverd. De fijn ritmische manier van gitaarspelen (op nylon snaren) leerde hij tijdens een tweejarig verblijf in Sevilla, de geboorteplaats van de flamenco. Zijn fraaie stem sluit naadloos op zijn gitaarspel aan.

De songs die Cunningham schrijft zijn zowel persoonlijk als observerend en vertellen over zijn reizen en ervaringen. De mooi rijke melodieën en de fijne klank, van een lichte galm voorzien, die hij uit zijn gitaar weet te halen in combinatie met zijn fraaie stem weet hij met de acht songs die hij met de twee EP’s de wereld in heeft gestuurd optimaal te raken. Cunningham is daarmee absoluut een muzikant om optimaal in de gaten te houden.