Holy Holy – When The Storms Would Come
Door op 14 januari 2016

Band: Holy Holy
Album_title: When The Storms Would Come
Genre: indierock, indie, Alternative
Release_date: 10/23/2015
Label: Wonderlick
Rating: Vier sterren (4)
When The Storms Would Come Holy Holy
4
4
Holy Holy is het Australische duo zanger Timothy Carroll en gitarist Oscar Dawson en samen maken zij alternatieve rockmuziek. Eerstgenoemde werkte in het verleden al in landen als Frankrijk en Engeland, terwijl Dawson in Berlijn bivakkeerde. Met hun debuutalbum When The Storms Would Come hopen zij na Oceanië nu ook Europa te kunnen veroveren.
Het zou kunnen dat u het nummer History van Holy Holy kent. Deze wordt al een flinke periode gedraaid op radiostation 3FM, die er om bekend staan het nodige jonge talent te ontdekken. History is een weemoedige single geworden, klinkt haast een beetje griezelig, maar bovendien ook erg rauw. Het is qua tekst ook geen al te positieve song geworden, eerder vrij depressief, maar desalniettemin klinkt het prachtig. Ook opener Sentimental And Monday, dat gaat over het feit dat het begrip tijd iets is dat tussen onze vingers doorglipt, klinkt erg melancholisch, maar is bovenal erg prachtig: het gitaarwerk is schitterend en de rauwe stem van Carroll is heerlijk om naar te luisteren.
Uiteindelijk kan je zeggen dat 2015 wel het jaar van de Australische artiesten was. Eerder al scoorden Tame Impala (Currents) en Courtney Barnett (Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit) met geweldige albums, maar ook Holy Holy mag met When The Storms Could Come zeker niet in dat lijstje ontbreken.

Holy Holy bestaat uit het Australiërs zanger Timothy Carroll en gitarist Oscar Dawson en samen maken zij alternatieve rock. Eerstgenoemde werkte in het verleden al in landen als Frankrijk en Engeland, terwijl Dawson in Berlijn bivakkeerde. Met hun debuutalbum When The Storms Would Come hopen zij na Oceanië nu ook Europa te kunnen veroveren.

Het zou kunnen dat u het nummer History van Holy Holy kent. Deze wordt al een flinke periode gedraaid op 3FM. History is een weemoedige single, die haast een beetje griezelig, maar bovendien ook erg rauw klinkt. Het is qua tekst ook geen al te positieve song, eerder vrij depressief, maar desalniettemin een prachtig nummer. Ook opener Sentimental And Monday, dat gaat over het feit dat het begrip ‘tijd’ iets is dat tussen onze vingers door glipt, klinkt erg melancholisch, maar is bovenal prachtig: het gitaarwerk is schitterend en de rauwe stem van Carroll klinkt heerlijk.

Opvallend is dat When The Storms Woold Come, zeker gezien het feit dat het Holy Holy’s debuut is, een erg origineel album is en tot het einde vernieuwend en spannend blijft. Natuurlijk, bepaalde nummers zullen altijd worden vergeleken met andere artiesten en ook bij Holy Holy zal dat niet anders zijn. Zo werd de band al vergeleken met grote namen als Neil Young, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac en The Beach Boys. Wat daar aan opvalt? Het laat zien dat het album vol staat met een grote verscheidenheid aan nummers en geen enkel liedje vrijwel hetzelfde klinkt. Desondanks heeft Holy Holy op dit debuutalbum een eigen sound weten te creëren.

Zo klinkt Outside Of The Heart Of It als een mystiek akoestisch nummer, terwijl If I Were You weer veel meer weg heeft van een ballade. Vervolgens is You Cannot Call For Love Like a Dog weer erg ritmisch en zal dit tijdens optredens wellicht één van de spectaculaire nummers zijn, maar is Wanderer weer een erg emotioneel liefdesliedje, waarin Carrol zijn liefdesverdriet weg zingt. Hierin zingt hij onder meer ‘I gave myself to you when I was empty, you filled me up with something that I could hold’. Tenslotte mag ook het psychedelische Holy Gin niet onbenoemd blijven.

Uiteindelijk kan je zeggen dat 2015 wel het jaar van de Australische artiesten was. Eerder al scoorden Tame Impala (Currents) en Courtney Barnett (Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit) met geweldige albums, maar ook Holy Holy mag met When The Storms Could Come zeker niet in dat lijstje ontbreken.

Tracklisting When The Storms Would Come:

 1. Sentimental And Monday
 2. Outside Of The Heart Of It
 3. A Heroine
 4. History
 5. If I Were You
 6. You Cannot Call For Love Like A Dog
 7. Wanderer
 8. Holy Gin
 9. Pretty Strays For Hopeless Lovers
 10. The Crowd
 11. Impossible Like You (Bonus Track)
 12. House Of Cards (Bonus Track)