Hollie Cook – Vessel Of Love
Door op 23 februari 2018

Artiest: Hollie Cook
Album_title: Vessel Of Love
Genre: reggae, pop, Pop/Alternative
Release_date: 01/26/2018
Label: Merge Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3735445
Vessel Of Love Hollie Cook
3.5
3.5

Hollie Cook heeft ondanks haar relatief jonge leeftijd toch maar mooi deel uitgemaakt van The Slits. Het was Slits-frontvrouw Ari Up die Cook vroeg om met de gereactiveerde band mee te spelen en zingen in 2006. Met het overlijden van Ari Up kwam er in 2010 een einde aan The Slits.

Cook – dochter van Sex Pistols-drummer Paul Cook – is inmiddels aan haar derde album toe. Dit Vessel Of Love werd geproduceerd door Youth die deze reggae- en tropical popplaat een prima, toegankelijk geluid meegaf. Hollie Cook kan hiermee zo de radio op. En dat zou zeker wenselijk zijn want deze sound, zo regelmatig te horen van de late jaren zeventig tot halverwege de jaren negentig lijkt wel helemaal van de radio verdwenen. Sommige songs werden overigens opgebouwd uit restmateriaal van niemand minder dan Jah Wobble.

De tracks op Vessel Of Love ontlopen elkaar niet zoveel. Liefde en onverzettelijkheid zijn terugkerende thema’s. De sterke opener Angel Fire is kleurrijk en zomers. Cooks sensuele stem blijkt direct van toegevoegde waarde. Dit wordt ook eens te meer duidelijk op de single Survive.

Ghostly Fading, is gezegend met een baslijn die in een opgepompte versie een hiphousetrack zou kunnen dragen. De dubeffecten zijn lekkere sfeerversterkers. Met Freefalling klinkt Cook iets commerciëler, poppier. Turn It Around is een slepende, meanderende en pakkende song. Absoluut niet te versmaden. Waar Hollie Cook wat meer het avontuur zoekt, zoals op het zwaardere en lekker echoënde Lunar Addiction en het bij vlagen trippy Far From Me, krijgt Vessel Of Love wat extra diepgang. Het maakt dit uitnodigende album er alleen maar aantrekkelijker op.

Tracklisting Vessel Of Love:

  1. Angel Fire
  2. Stay Alive
  3. Survive
  4. Ghostly Fading
  5. Freefalling
  6. Lunar Addiction
  7. Turn It Around
  8. Vessel Of Love
  9. Together
  10. Far From Me