Het Weekeinde 5 – 2014
Door op 31 januari 2014

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Winnen!

Kaarten te winnen voor Cross-linx

Van 5 t/m 8 februari zal het Cross-linx festival weer door Nederland gaan touren. Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Groningen zullen de plekken zijn waar een van de meest opvallende festivals van deze winter zal plaatsvinden.
Lees meer

Alternative

Artikelen die je gezien moet hebben

Bigelf werpt zichzelf in de maalstroom

Rock

In onze vooruitblik op 2014 schreven we al dat we reikhalzend uitkijken naar het nieuwe, vierde album van Bigelf. Het progressieve rockkwartet leverde met Cheat The Gallows (2008) immers een geweldig album af en versterkte zich vorig jaar met ex-Dream Theater (en thans ook Winery Dogs en Transatlantic) drummer Mike Portnoy.
Lees meer

Sargent Place is het nieuwe album van Spain

Alternative

Sargent Place is het zevende album van de band rondom Josh Haden ( zoon van jazz legende Charlie Haden) en opvolger van “tussendoortje” The Morning Becomes Eclectic Sessions van eind verleden jaar. Het nieuwe album ligt op 3 maart in de winkels.
Lees meer

Nederlandse Maite Hontele heldin in Colombia

World

Met haar nieuwe album Dejame Asi zal Maite Hontele nu ook in Nederland door gaan breken. Een kort optreden in DWDD deed al veel goeds.
Lees meer

Neil Hannon duikt het orgel in!

Op 22 maart zal The Divine Comedy frontman Neil Hannon zijn nieuwe werk, volledig geïnspireerd op zijn interesse voor het orgel, in de Royal Festival Hall in London ten gehore laten brengen.
Lees meer

Klassiek

Mooie albums, met mooie recensies

Kapok – Kapok


Jazz

Kapok. Vulmiddel van hoofdkussens. Je legt je neer en je valt erbij in slaap? Als die gedachte opkomt bij de naam van deze band of bij de titel van het album, is er maar één advies: snel de CD-speler in met dat schijfje!
Lees meer

The Pineapple Thief – Introducing…


Alternative

Groot-Brittannië is de bakermat van de progressieve rock en bands als King Crimson, Pink Floyd, Genesis, Marillion en Porcupine Tree zijn proggrootheden bij uitstek, maar we moeten niet vergeten dat er in de progmarge nog vele andere noemenswaardige Britse bands actief zijn.
Lees meer

High Bar Gang – Lost & Undone – A Gospel Bluegrass Companion


Roots

Vier microfoons in een huiskamer, liedjes van meer dan vijftig jaar geleden, opgenomen in mono.
Lees meer

Uncle Tupelo – No Depression (deluxe edition)


Album van dit moment re-issues

Met het opnieuw uitbrengen van No Depression (1990) wordt een zeer interessante muziekgeschiedenis blootgelegd. Het debuut van Uncle Tupelo wordt gezien als een van de eerste en meest belangrijke punkrock/alternative-meets-country albums en dus het begin van de Americana stroming.
Lees meer

Blackberry Smoke – The Whippoorwill


Rock

Dat het uit Atlanta, Georgia afkomstige Blackberry Smoke in hun thuisland grote zalen uitverkoopt en ook als voorprogramma’s voor ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Zac Brown Band in de stadions volledig overtuigt geeft wel aan met wat voor band we te maken hebben.
Lees meer

The Autumn Defense – Fifth


Pop

Naast hun ‘hoofdbaan’ als leden van Wilco vinden Patrick Sansone en John Stirratt al dertien jaar tijd voor een parallelle carrière als leidsmannen van The Autumn Defense. Daarmee bewegen ze zich op het terrein van de Power Pop. Lees: Big Star, Badfinger, The Raspberries en andere veel te onbekend gebleven bands uit begin jaren zeventig, die alle doorgingen waar The Beatles als band in 1969 waren opgehouden.
Lees meer

Henry Fool – Henry Fool


Alternative

Tim Bowness (zang en gitaar) en Stephen Bennett (toetsen, gitaar) zijn het brein achter Henry Fool. Tim Bowness kennen we van no-man, waarin hij samen met Steven Wilson (Porcupine Tree), en live ook met Stephen Bennet, al jaren succesvol is.
Lees meer

Fijn weekeinde!