Go Back To The Zoo kondigt tweede album aan
Door op 09 januari 2012

Band: Go Back To The Zoo
Album_title: Shake A Wave
Genre: Rock, Pop
Label: Universal

Met de bekendmaking van de albumtitel en releasedatum, plus een try-out show in Haarlem, start vandaag voor Go Back To The Zoo het promotionele circus dat naar de release van hun tweede album Shake A Wave toe leidt.

Hoewel het debuutalbum Benny Blisto uit 2010 stamt, was 2011 hét jaar van Go Back To The Zoo. De band, vernoemd naar het pand van hun oefenruimte, waar lange tijd de opslagplek van Boudewijn Büchs zoologische collectie huisde, brak groots door met het aanstekelijke Electric, scoorde hits met Hey DJ en Beam Me Up, ging er met allerhande 3FM Awards vandoor, speelde festivals als Pinkpop en Zwarte Cross (waar ze ook nog ‘undercover’ een speciale Rolling Stones-set deden) plat en scoorde zelfs ook buiten de landsgrenzen (EXIT in Servië, een tour door Duitsland, Sgizet in Hongarije). Tussen het constante touren door, werd nieuw materiaal geschreven. Materiaal dat deels tot stand kwam in Berlijn en tijdens een verblijf in Frankrijk en waarvan de opnames uiteindelijk plaatsvonden in de ICP Studio in Brussel.

Shake A Wave verschijnt 6 april en is geproduceerd door JB Meijers (ook de producent van hit Smoking On The Balcony) en Dennis van Leeuwen (Kane). De eerste single van het nieuwe album is What If, die meteen deze week gebombardeerd is tot Megahit op 3FM. Ook wordt het nummer gebruikt als titeltrack van de 26 januari in première gaande door Arne Toonen geregisseerde actiekomedie Black Out. Deze film is gebaseerd op een scenario van Melle Runderkamp en vertelt het verhaal van ex-crimineel Jos Vreeswijk (Raymond Thiry) die de dag voor zijn huwelijk wakker wordt met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. Ondanks zijn black out moet hij zien te achterhalen wat er is gebeurd voor hij in het huwelijk treedt. Vreemd genoeg is de titeltrack dan weer niet in de trailer van de film te horen, die eind vorig jaar al online werd gezet.

What If staat wel (zonder clip) al op het YouTube kanaal van Go Back To The Zoo:

Met de aankondiging van het album, start vandaag ook de promotionele tour voor Go Back To The Zoo, met een show in Het Patronaat in Haarlem. Na ook op Eurosonic Noorderslag in Groningen diverse malen aan te treden, gaat de band Europa in om daarna weer richting Nederland te komen voor een clubtour die van start gaat als het album verschijnt. Dit zijn de actuele tourdata:

09/01 – Patronaat, Haarlem (NL) – try out
10/01 – Rotown Rotterdam (NL) – try out
12/01 – Bowling, Bowlingcentre Groningen (NL)
13/01 – Eurosonic Open Air, Grote Markt Groningen (NL)
13/01 – Double Vee, De Spieghel Groningen (NL)
14/01 – Noordermiddag, Newz Cafe Groningen (NL)
14/01 – That’s Live, Oosterpoort Groningen (NL)
27/01 – Club NME, KOKO Londen (UK)
04/02 – Gei, Vöcklabruck (A)
05/02 – B72, Vienna (A)
09/02 – Merz, Braunschweig (DE)
10/02 – Roma, Antwerpen (BE)
13/02 – Blue Shell, Cologne (DE)
16/02 – Molotow, Hamburg (DE)
22/02 – Pop In, Paris (FR)
25/02 – Den Trap, Kortrijk (BE)
05/04 – Paard van Troje, Den Haag (NL)
06/04 – De Vereeniging, Nijmegen (NL)
07/04 – 013, Tilburg (NL)
12/04 – Paradiso, Amsterdam (NL)
18/04 – Tivoli, Utrecht (NL)
26/04 – VERA, Groningen (NL)