GEM – Hunters Go Hungry
Door op 28 september 2011

Band: GEM
Album_title: Hunters Go Hungry
Genre: Pop/Rock
Release_date: 09/01/2011
Label: Excelsior Recordings
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2990264
Hunters Go Hungry GEM
3.5
3.5

Na 3 jaar is GEM terug met een nieuw album. En dat terwijl er 2 jaar geleden weer enkele bandleden mee stopte en een verzamelaar van de mannen is uitgekomen. Het einde is gekomen dachten velen. Met Hunters Go Hungry verrast GEM, lees Maurits Westerik vriend en vijand door met een gloednieuw album te komen dat bol staat van popliedjes. Westerik heeft in z’n eentje kennelijk nog muziek en teksten genoeg om een heel album vol te schrijven.

GEM knalt er meteen lekker in met het soulvolle Moving On. Na de droge opening van de drums valt de gitaar bij en horen we die karakteristieke stem van Westerik. Dan volgen een paar heerlijk soulvolle blazers die de song helemaal af maken. Swingen van begin tot eind. Met Call Me Down To Ohio of Thunder Lightning volgen enkele recht toe recht aan GEM pop/rock song. Tijd om iets van gas terug te nemen op Easy To Review en Got To Be You. Op I Believe It’s Better To Walk On klinkt de hele tijd een aanstekelijk hammond-orgel waardoor de songs spannend en groovy wordt. Nog heerlijk genieten aan het nagenieten om vervolgens te belanden bij Better Heart Of Mine. Hierop weer een waanzinnige blazerspartij en toch zeker een hoogtepunt van het album. Volgens mij zijn de blazers van De Dijk langs gekomen en mis ik alleen Huub van der Lubbe nog. Wauw, wat een song, frivool en inspirerend!

Met het Britpop klinkende For The Light To Shine neemt GEM je mee op een trip om via een geweldig muzikaal climax je aan het einde overdonderd achter te laten. Laten we gerust een vergelijking met de songs van Oasis of Miles Kaine maken, gewoon een supersong! Tension Tonight staat als een huis met prima gitaarwerk en het ingetogen When I Left Home sluit het album wonderschoon af. GEM is niet dood, nee ze zijn springlevend.

Tracklisting Hunters Go Hungry:

 1. Moving On
 2. Call Me Down To Ohio
 3. Thunder Lightning
 4. Easy To Review
 5. Got To Be You
 6. I Believe It’s Better To Walk On
 7. Better Heart Of Mine
 8. Do You Know This Man?
 9. For The Light To Shine
 10. In The City
 11. Tension Tonight
 12. When I Left Home