Further: Eindelijk een nieuw album van Richard Hawley
Door op 06 maart 2019

Artiest: Richard Hawley
Album_title: Further
Genre: Alternative
Label: BMG

Na bijna vier jaar komt op 7 juni dan eindelijk een nieuw album van held Richard Hawley uit. Het album heet Further en werd met zijn vaste band volledig in thuisstad Sheffield opgenomen. De eerste single, het stevig rockende Off My Mind is vandaag uitgekomen.

2019 lijkt een mooi jaar voor Hawley te worden. Een nieuw album, een uitgebreide Europese tour, een musical met songs volledig door hem geschreven die opent in zijn thuisstad en, ongelooflijk maar waar: twintig jaar in de muziek, een jubileum.

richard

Further is het vervolg op Hollow Meadows, het album dat nog verscheen op Parlophone, het platenlabel dat, overgenomen door Warner vanuit de EMI uitverkoopboedel, een andere koers wilde varen en vele contracten beëindigde. Hawley koos voor BMG als nieuw label omdat zij niet alleen fans bleken maar ook volledige muzikale vrijheid boden.

Further, zijn alweer achtste album, markeert een verandering in titel waar zijn vorige albums immer referenties naar plekken in Sheffield waren. Voor zijn nieuwe album wilde Hawley een titel die zijn voortgang in muziek en leven optimaal zou herbergen zonder zijn verleden te vergeten. Met optimisme als uitgangspunt.

Further werd geschreven en opgenomen in Sheffield met zijn vaste band en met co-producers Colin Elliot en Shez Sheridan achter de mengtafel. ‘I really wanted to challenge myself to try to keep things relatively up-tempo and keep the songs to about three minutes long’, vertelt Hawley. ‘I was asking myself: “Can you get your message across like a bullet? Can you still do that?” It’s quite a tough question to ask.’

Van wat wij reeds van Further hoorden klint Hawley als herboren en in top shape. Further heeft een frisheid, enthousiasme en energie die, gepaard met zijn prachtige stem en zijn compositorische melancholie, je gelijk weer bij de strot grijpt. We weten dat we nog even moeten wachten tot het album in de winkels ligt en dat zal niet gemakkelijk zijn. Maar een ding is alvast zeker: de zomer van 2019 zal een Richard Hawley zomer worden.

Tracklisting Further:

 1. Off My Mind
 2. Alone
 3. My Little Treasures
 4. Further
 5. Emilina
 6. Is There A Pill
 7. Galley Girl
 8. Not Lonely
 9. Time Is
 10. Midnight Train
 11. Doors

Written in Music Nieuwsbrief