Florence + The Machine op Rock Werchter
Door op 02 december 2011

Een nieuwe bevestiging voor Rock Werchter 2012: Florence + The Machine! Dat is een ietwat complexe naam voor een eenvoudig recept. Florence is de jonge Britse rasentertainer Florence Welch. Een jonge vrouw van goede afkomst die droomt van een carrière vol creatieve wendingen à la Björk, Kate Bush en PJ Harvey. Florence heeft een geoliede, jawel, ‘machine’ rondom zich om dat doel te bereiken. Een sterke groep waarin haar goede vriendin Isabella Summers, bijgenaamd ‘Machine’, toetsen speelt.

Aan het debuutalbum Lungs (2009) werken meteen de juiste namen mee: James Ford (Simian), Steve Mackey (ex-Pulp) en vooral Paul Epworth, de man die Bloc Party, Kate Nash en Jack Peñate groot hielp worden. Epworth leidt ook de werkzaamheden aan opvolger Ceremonials (2011). Zijn ploeg is ondertussen een ‘winning team’ geworden. Vanaf de eerste single Kiss With A Fist gaat het vooruit voor Florence + the Machine. De groep is op slag de lieveling van de Britse critici en verovert op een drafje de rest van de wereld met Rabbit Heart (Raise It Up), Dog Days Are Over en You Got The Love, een knappe cover van een oud soulnummer, en recentelijk met What The Water Gave Me en Shake It Out. De verrassing van Rock Werchter 2010, de ‘dream date’ van deze jaargang. Op zondag 1 juli op de Main Stage!

Eerder werd reeds bekend gemaakt dat Red Hot Chilli Peppers en Justice present geven op Rock Werchter 2012. Meer namen volgen binnenkort.

Tickets voor Rock Werchter vanaf morgen, zaterdag 3 december te koop!