En weer een EP van The Sidekicks
Door op 28 maart 2012

Band: The Sidekicks
Album_title: The Sidekicks
Genre: psychedelica
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
The Sidekicks The Sidekicks
4.5
4.5

Een volledig album van The Sidekicks? Nee, helaas niet. Weer 4 nummers op de derde naamloze EP. Het wordt tijd dat de heren een volledig album gaan maken.

De vergelijking om weer naar Britpop terug te grijpen is misschien wel te gemakkelijk. Misschien is het wel Britpop, maar dan wel Britpop die teruggrijpt naar vervlogen jaren. Vier nieuwe nummers waarbij psychedelica, postpunk gecombineerd worden met een sixties sound en wannabe synthesizer sounds. Wat willen The Sidekicks laten horen? Hebben ze de experimentele fase nog niet verlaten of laten ze horen wat ze beheersen voordat ze een volledig album creëren? Ach, brachten de Sisters of Mercy ook niet meerdere EP’s en Maxi Singles uit voor ze het eerste album uitbrachten.

Op hun 3e EP openen The Sidekicks met Picture The World, welk een combinatie laat horen tussen een ronkende baslijn, een Cure- en wahwah gitaartje met synthrock sounds geluiden. Vervolgens grijpen ze op No One’s Here en Empathy met een verkouden neus terug op de Britpop van weleer en klinkt afsluiter Globes erg volwassen met een way back 60’s sound met vernieuwende synthgeluiden. Geluiden die lekker in het oor liggen en aangenaam zijn om naar te luisteren.

Over de prima 3de EP van The Sidekicks kunnen we kort zijn. Twee woorden: te kort (maar wel errug lekker)

Tracklisting:

  1. Picture In The World
  2. No One’s Here No One‘s Lost
  3. Globes
  4. Empathy