Eerste Minny Pops-plaat in bijna dertig jaar
Door op 13 november 2012

Band: The Minny Pops
Album_title: Waiting For This To Happen / Glistering

Oudgedienden als Stephen Emmer en Gerard Walhof zijn er niet bij. Toch klinkt het Amsterdamse Minny Pops anno 2012 erg als Minny Pops uit 1978-1981. Hun eerste live-optreden sinds 1981 hadden ze eerder dit jaar al, nu is er voor het eerst in bijna drie decennia nieuw studiomateriaal.

Op 26 november verschijnt  Waiting For This To Happen / Glistering, een single op het O’Genesis-label van Tim Burgess. Op de A-kant domineert de staccato lage zang van Wally van Middendorp. De muziek van Wim Dekker (keyboards), Pieter Mulder (bas) , oud-Spasmodique-man Mark Ritsema (gitaar) and Thomas Myrmel (programming) doet op zijn minst vaag denken aan het geluid van het Britse Factory-label, waar ze in 1980 ook hun debuutsingle voor opnamen. Factory was in die tijd toonaangevend, onder meer dankzij producer Martin Hannett, die ook het Minny Pops-debuut produceerde, en de platen van Joy Division, die in die tijd verschenen.

Elementen als de staccato zang, de nerveuze drumpatronen en de de combinatie van synthesizer en gitaar gedomineerde muziek keren ook terug bij Minny Pops anno 2012.

Om de eerste studio-opname sinds 1984 te vieren, reizen Minny Pops volgende week naar Londen voor een optreden in The Lexinton. Dat vindt plaats op de datum dat de single ook verschijnt, 26 november.

Wally van Middendorp noemt de nieuwe plaat ‘een bonus waar niemand meer op had gehoopt’. “Het was een lange reis van FAC 19 naar OGEN 31.” Voor wie dat laatste citaat wat cryptisch klinkt: dat zijn de bestelnummers van de eerste en de laatste single van Minny Pops, waar dus 32 jaar tussen zit.