Eenmalig concert van Van Dyke Parks in Nederland
Door op 18 mei 2012

Artiest: Van Dyke Parks
Genre: pop

De wereldvermaarde Amerikaanse componist, arrangeur en producer Van Dyke Parks komt op 15 juni 2012 voor één concert naar Nederland. Het optreden zal plaatsvinden in LantarenVenster in Rotterdam.

Het Britse platenlabel Bella Union brengt in de maand juni heruitgaven van drie klassieke albums van Van Dyke Parks uit. Gewaardeerde en visionaire albums van een van de invloedrijkste muzikanten uit de 20e eeuw.

De charismatische muzikant kreeg een legendarische status door te schrijven en arrangeren voor albums als Smile van The Beach Boys, en albums van Randy Newman en Ry Cooder. Ook werkte hij met The Byrds, Rufus Wainwright en meer recent met Loudon Wainwright III en Joanna Newsom.

Maar de ware rijkdom van ’s mans talenten zijn te vinden op zijn eerste drie soloalbums, Song Cycle (1968), Discover Americaver  (1972) en Clang Of The Yankee Reaper (1975). Het waren deze albums die het Americana genre definieerden, lang voordat de term überhaupt was uitgevonden. Een vorm die niet alleen lag geworteld in de naoorlogse folk- en countrymuziek, maar waarin vele genres doorklonken waaronder ragtime, vaudeville, jazz, bluegrass, psychedelica, klassiek en calypso.

Kaarten voor dit concert zijn te koop via http://www.lantarenvenster.nl/33-jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.

Written in Music Nieuwsbrief