Ed Harcourt – Lustre (vinyl)
Door op 08 november 2010

180g
1LP
3mm
Piano Wolf Recordings (via Music on Vinyl)
Artiest: Ed Harcourt
Album_title: Lustre
Genre: Pop
Release_date: 11/11/2010
Label: Piano Wolf Recordings
Release_date_reissue: 06/14/2010
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2841383

Tussen 2001 en 2006 trakteerde Ed Harcourt ons op vier fraaie albums: Here Be Monsters (genomineerd voor een Mercury Award), From Every Sphere, Strangers en The Beautiful Lie.

Daarnaast is Ed Hacourt al jaren een veelgevraagd schrijver en producer en heeft hij o.a. gewerkt met Patti Smith, Mark Linkous en Tom Jones. Recentelijk schreef hij muziek voor artiesten als Paloma Faith, James Blunt, Jamie Cullum, Sophie Ellis Baxtor en niet te vergeten de band waar zijn vrouw deel van uitmaakt, The Langley Sisters, van wie binnenkort het debuutalbum wordt verwacht.

Met zijn vijfde studioalbum Lustre, uitgebracht op zijn eigen nieuwe label Piano Wolf Recordings, keert Ed Harcourt overtuigend terug aan het singer-songwriterfront.

Opgenomen in de Bear Creek Studio bij Seattle met co-producer Ryan Hadlock (The Gossip/Blonde Redhead) bevat Lustre elf prachtige songs over geboorte, liefde en de lichte en donkere kanten van het leven. De trotse vader Harcourt draagt het album op aan zijn dochter Roxy en vrouw Gita.

Tracklisting Lustre:

 1. Lustre
 2. Haywired
 3. Church Of No Religion
 4. Heart Of A Wolf
 5. Do As I Say Not As I Do
 6. Killed By The Morning Sun
 7. Lachrymosity
 8. A Secret Society
 9. When The Lost Don’t Want To Be Found
 10. So I’ve Been Told
 11. Fears Of A Father

Written in Music Nieuwsbrief