Live-DVD succesvolle Caro Emerald op komst
Door op 21 april 2011

Artiest: Caro Emerald
Album_title: Caro Emerald & The Grandmono Orchestra live at the Heineken Music Hall
Genre: Pop
Label: Rough Trade

Niemand boekte zoveel succes in 2010 als Caro Emerald. Met haar debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor stond ze maar liefst dertig weken op nummer 1 in de album top 100 en verbrak daarmee alle Nederlandse records. Ze ‘versloeg’ zelfs het recordalbum Thriller van Michael Jackson!  Na Nederland gaat het ook hard in het buitenland met de zangeres. In Oostenrijk staat haar nummer A Night Like This triomfantelijk op de eerste plaats van de hitlijsten, daarmee heeft Caro haar eerste internationale nummer-1 hit te pakken.

Caro Emerald 1Op vrijdag 29 april verschijnt de DVD Caro Emerald & The Grandmono Orchestra Live At The Heineken Music Hall. Als afsluiting van een succesvol jaar gaf Caro Emerald hier eind 2010 drie optredens. Deze razendsnel uitverkochte concerten op 21, 22 en 23 december zijn opgenomen en vormen de basis voor de DVD.

Deze speciale avond stond geheel in het teken van de zo typerende jaren ’50 stijl van Caro. De zangeres trad op met haar Grandmono Orchestra. Een 16-koppige liveband met onder meer 6 strijkers, 4 blazers, percussie en dansers. Niet alleen bracht ze nummers van haar debuutalbum ten gehore, ook een aantal nieuwe nummers werd voor het eerst gespeeld. Voor een groots wit decor nam de Amsterdamse zangeres het publiek mee op reis naar de tijd van ballroomjazz en zwoele tango’s.

Voor Caro was het een speciale avond: “Het voelde helemaal compleet. Ik had drie prachtige jurken die ik tijdens de show omwisselde en voelde me echt de ster van de avond. Het decor, mijn band en vooral het enthousiaste publiek maakten het gevoel helemaal af. Alles viel op zijn plek deze avonden.”

Op de DVD kan je de hele avond van dichtbij meemaken en keer op keer genieten van haar magische optreden. De uitgebreide DVD-recensie volgt binnenkort op Written in Music.