Drie uitzonderlijke videoclips in één week
Door op 23 november 2013

Band: Queens of the Stone Age, Bob Dylan, Pharrell Williams
Genre: Rock, pop, alternative

Het lijkt wel afgesproken. Drie afzonderlijke artiesten hebben deze week een videoclip uitgebracht die afwijkt van wat we verstaan onder een ‘gewone’ videoclip. Zowel Queens of the Stone Age als Bob Dylan brachten een interactieve videoclip uit en Pharrell Williams bracht een videoclip van maar liefst 24 uur lang uit.

Queens of the Stone Age (aanstaande dinsdag live te bewonderen in Ziggo Dome) presenteerde afgelopen maandag een nieuwe videoclip voor het meest ingetogen nummer van laatste plaat …Like Clockwork, The Vampyre Of Time And Memory. Deze interactieve video leidt de kijker als in een soort computergame door donkere, spookachtige kamers. Als de deur in de laatste kamer dicht valt, kan men kiezen uit drie verschillende videoclips door met de muis naar diverse doorgangen te klikken. De videoclip is hier te bekijken.

Een dag later bracht Bob Dylan een interactieve videoclip uit bij het nummer Like A Rolling Stone, een nummer van inderdaad vijftig jaar oud. Destijds is er geen videoclip gemaakt en nu pakt Dylan het dus meteen groots aan met een clips waarin de kijker kan ‘zappen’ tussen zestien verschillende ‘kanalen’ waarin telkens andere personen het legendarische nummer playbacken. Aanleiding is het verschijnen van The Complete Album Collection Vol. 1.. De videoclip is hier te bekijken.

Als laatste gebruikte Pharrell Williams zijn single Happy voor een 24 uur durende muziekvideo waarin zowel fans als beroemdheden als acteur Jamie Foxx en basketballegende Magic Johnson te zien zijn. De video is gisteren gelanceerd en hier te bekijken.

Let op: voor het afspelen van de video’s van Queens of the Stone Age en Pharrell is niet elke browser geschikt.