Down At The Nightclub Festival met o.a. The Nomads en The Darts
Door op 13 juni 2018

Genre: garagerock
Label: Down At The Nightclub records

Misschien kunnen mensen uit de omgeving Tilburg zich nog de Down At The Nightclub avonden herinneren. Deze feestjes werden tussen 2014 en 2015 georganiseerd door Lee Lemmen (frontman van de legendarische Miners Of Muzo) en Andrej Wijinski. Muzikaal bloed kruipt waar het niet gaan kan en wilde plannen werden in een vorm gegoten. Uiteindelijk is vanuit deze toffe avonden, in 2017, het kersverse label Down At The Nightclub Records ontstaan. Een label met het muzikale hart op exact de juiste plaats. Na een aantal cd releases van de Miners Of Muzo, richt DATNCR zich nu vooral op vinyl. Een Vol I kwam in 2017 uit met onder andere The Stekkers, The Surfbeat Club, The Bunny Bonansas en The Miners Of Muzo. Allemaal garagerock uit de lage landen.

Voor het binnenkort te verschijnen Down At The Nightclub Records Vol. 2 heeft het label het over de grenzen gezocht. Zo prijken op deze compilatie o.a. The Minnesota Voodoo Men (Jap), Beatrevolver (Du), The Darts (USA), The Nomads (SWE), Fifty Foot Combo (BE), Thee Generators feat. Jack White (UK) en natuurlijk weer The Miners Of Muzo

Om deze aankomende waanzinnig gave release Down At The Nightclub Records Vol. 2 te vieren, wordt er vrijdag 29 juni in de Helling in Utrecht een Down At The Nightclub party gehouden met een aantal van de bands die op dit album staan. En dat zijn zeker niet de minsten. Met deze line up behoort deze avond meteen al tot de top van de garage festivals in Nederland.

Hoofdact zijn de Zweedse oer-garagepunkers van The Nomads (Official). Opgericht in 1981 en beïnvloed door The Stooges en MC5 vormden The Nomads op hun beurt weer de inspiratie voor bands als The Hellacopters en The Hives.

The Darts is een gloednieuwe Amerikaanse all-grrrrl garage-psych-rock supergroep gevormd door ex leden van The Love Me Nots, Dollyrots and Brainspoon. Let ook op de gemene orgelpartijen van de leadzangeres!

De Tilburgse garagerockband Miners of Muzo was in de eighties en nineties beroemd van Brabant tot SXSW in Texas. Met hun nieuwe album Really… Is That A Fact? zijn ze weer helemaal terug!

Uit Eindhoven komt The Reaction, vijf psychedelische Nederbeatrockers. Q65 meets The Pretty Things meets de zanger van The Hives!

De Arnhemse zesmansformatie The Bunny Bonanzas tenslotte maakt de line-up van Garage De Helling compleet met hun niet-bestaande soundtracks voor obscure 50’s-sci-fi-, 60’s-horror- en 70’s-softpornofilms!

Na afloop van het Down at the Nightclub Festival is er een afterparty waar Star Visitors zullen spelen. De Belgische band zal verschillende psychedelische, science fiction-garage nummers met een rauw randje spelen.

Ten slotte komt er ook nog een DJ draaien zodat er ook nog wat gedanst kan worden!

Line-up:

The Nomads (SE)

The Darts US (US)

The Miners of Muzo (NL)

The Reaction (NL)

The Bunny Bonanzas (NL)

Star Visitors (BE)

De avond kost maar 22 euro. De deuren gaan open om 18.30 en de avond start om 19.00 uur.

DOWN AT THE NIGHTCLUB, VRIJDA 29 JUNI. GARAGEROCK FESTIVAL IN DE HELLING, UTRECHT

Festival promovideo:

The Darts:

The Nomads:

The Reaction: