Dotan is de grote Nederlandse verrassing van 2011
Door op 10 februari 2011

Album_title: Dream Parade
Genre: Pop
Label: EMI

2011 gaat ook het jaar van de Nederlandse singer-songwriter Dotan worden. Pas eind april komt zijn eerste album uit, maar wij mogen je al verrassen met zijn eerste single This Town.

In de winter van 2009 trok de Amsterdamse singer-songwriter Dotan de stoute schoenen aan en schreef hij een email naar de wereldberoemde producers Martin Terefe en Skarbek. Nog geen week later werkte de nuchtere Amsterdammer in de grote studio’s te Londen met de producers die eerder werkten aan albums van Adele, Coldplay, Duffy en The Kooks. Dit alles op eigen initiatief en zonder hulp van een platenlabel. Dotan trok zijn eigen plan en ontwikkelde een eigen herkenbare sound.

De ontwikkelingen van zijn schrijftalent bleven niet onopgemerkt bij andere internationale songwriters en Dotan werd een veel gevraagde songwriter voor verschillende projecten. Begin 2010 tekende Dotan een exclusief contract met EMI records, met als resultaat de opnames van zijn debuutalbum afgelopen zomer in Los Angeles. Voor het album werkte hij samen met Bill Lefler, eveneens een opkomend talent en verantwoordelijk voor verschillende successen in de indie-pop muziekscene in Amerika.

Dotan brengt met zijn songs een nieuw filmisch geluid waarin hij flirt met het eigentijdse bandgeluid en teruggrijpt naar songwriters als James Taylor, Paul McCartney en Sting. Met trots presenteren wij op WiM de eerste single This Town, die van het debuutalbum Dream Parade getrokken is en op 29 april zal verschijnen. Een enerverende ervaring.