Deluxe editions laten Del Amitri in volle glorie horen
Door op 05 december 2013

Band: Del Amitri
Genre: Pop, Rock
Label: A&M

Op 20 januari komen er deluxe editions uit van de zeer succesvolle albums Walking Hours, Change Everything en Twisted van het Schotse Del Amitri. Elk album zal vergezeld gaan van een extra album met bonus tracks.

Geformeerd in Glasgow in 1983 door zanger en belangrijkste songwriter Justin Currie en gitarist Iain Harvie, bracht Del Amitri in hun langdurige bestaan vier Britse Top 10 albums uit en een flinke reeks memorabele hitsingles. Op 20 january 2014 zullen drie classic Del Amitri albums – Waking Hours (1989), Change Everything (1992) en Twisted (1995) – verschijnen als onderdeel van het Re-presents label, een classic retro albums serie die re-masters in een speciale dubbel CD verpakking gaat uitbrengen. De albums zijn special geremastered van de originele opnamen en hebben allen nieuwe linernotes van de Britse muziek journalist Terry Staunton (Uncut, Classic Rock, Record Collector). Daarnaast is het artwork van de hoezen verrijkt met veel niet eerder gepubliceerde foto’s en andere memorabilia. Elk album is voorzien van een extra CD met alle b-kantjes die de singles vergezelden.

Origineel uitgebracht in juli 1989 was Waking Hours het eerste Del Amitri miljoenen verkopende doorbraakalbum. Het album bevat de hitsingles Nothing Ever Happens en Kiss This Thing Goodbye. Het daarop volgende Change Everything, uitgebracht in juni 1992 was wederom een groot success. Geproduceerd door Gil Norton, bevatte het album hits met Always The Last To Know en Be My Downfall. Het wellicht allermooiste Del Amitri album Twisted verscheen in februari 1995 en bevatte in Roll To Me de allergrootste hit die de band wereldwijd had.