Concertgebouworkest en Fink lanceren unieke live concert App
Door op 23 april 2012

Band: Fink
Genre: Pop

Op 29 April 2012 presenteren het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) en Fink een unieke samenwerking in het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam voor een uitverkochte zaal. Tegelijkertijd lanceren ze een grensverleggende live concert App voor een groot en internationaal publiek “RCO meets Fink”. Via deze App ontsluit het orkest het Koninginnenachtconcert – de jaarlijkse spannende ontmoeting tussen de wereld van klassieke muziek en popmuziek – op een manier die tot nu toe ondenkbaar was. Het concert, gedirigeerd door Ivan Meylemans, bevat nummers van Fink georkestreerd door Jules Buckley in combinatie met klassieke werken.

Deze spraakmakende samenwerking – georganiseerd in samenwerking met Entreé, de jongerenvereniging van het Concertgebouworkest – is de ontmoeting tussen KCO en de Britse popformatie Fink op Koninginnenacht. Dit uitverkochte concert is het eerste dat live te volgen zal zijn via de speciaal ontwikkelde App voor de iPad. David Bazen (adjunct-directeur zakelijk KCO): “We willen met de App een van ‘s werelds beste symfonieorkesten in contact brengen met een nieuw en jong publiek overal ter wereld. De App maakt het mogelijk dit unieke optreden van het orkest met Fink wereldwijd uit te zenden, maar ook om de kijker een bijzondere concertervaring thuis te geven”.

Concert als een App, meer dan een videoregistratie

Het concert zal als full HD videostream aangeboden worden waardoor in de hoogste kwaliteit kan worden genoten op de nieuwste iPad en Apple TV. Eind juni wordt er een update van de App uitgebracht aangevuld met onder meer backstage beelden, repetities en een terugblik met Fink, het KCO en arrangeur Jules Buckley. Een uniek tijdlijn concept maakt het mogelijk om meerdere audio- en videolagen tegelijk af te spelen en zo het concert verrijkt te beleven. Met een zelden eerder vertoonde 360 graden video laag kan het concert worden ervaren vanuit het perspectief van de musici en waan je je midden op het Concertgebouwpodium tussen de muzikanten.

De live webcast start om 22.30u op zondag 29 april en de concertregistratie is direct na afloop terug te kijken via de App. De App is beschikbaar voor alle iPad’s met iOS5 en is vanaf vandaag te downloaden via de Apple Appstore.

http://bit.ly/RCOmeetsFink

Over het Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt wereldwijd gezien als één van de meest vooraanstaande symfonieorkesten. Opeenvolgende generaties musici hebben bijgedragen aan de vorming van het specifieke karakter van het orkest. De langdurige samenwerking met in totaal slechts zes chef-dirigenten en de unieke akoestiek van Het Concertgebouw hebben eveneens een grote rol gespeeld. Het orkest staat ook bekend om haar actieve mediabeleid, onder meer door de start van een eigen label RCO Live in 2004 en de eigen TV producties in het Mahlerproject 2009-2011.

Over Fink

Fin Greenall (voice/guitar), Guy Whittaker (bass), Tim Thornton (drums) en Rob Kamer (sound) maken muziek onder de naam Fink. Jarenlang hield Greenall zich bezig als dj en producer. Zo produceerde hij nummers voor de toen nog volslagen onbekende Amy Winehouse en bracht hij in 2000 een danceplaat uit. In 2006 liet hij de digitale kant van de muziek voor wat het was en richtte zich op het schrijven van zijn eigen muziek. Het werden intense songs, waarin zang en gitaar alle ruimte krijgen en samples en elektronica tot een minimum worden beperkt. Onlangs bracht hij zijn vierde album uit: Perfect Darkness.

Over Entrée

Entrée is de jongerenvereniging van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest en is er voor iedereen tot 30 jaar die van live klassieke muziek, pop, jazz en wereldmuziek houdt. Voor slechts € 10,- per seizoen ben je lid van Entrée, waarna je voor € 10,- per concert (drankjes inclusief!) een keuze kunt maken uit de EntréeSelectie van ruim 200 concerten per jaar in de Grote én Kleine Zaal van het Concertgebouw. http://www.entreeweb.nl/

Written in Music Nieuwsbrief