Coffins – Craving To Eternal Slumber
Door op 24 juli 2015

Band: Coffins
Album_title: Craving Into Slumber
Genre: Death Metal
Release_date: 06/26/2015
Label: Hammerheart Records
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3427573
Craving Into Slumber Coffins
3
3

Bij het Japanse Coffins heeft de tijd stil gestaan. Waarschijnlijk bevinden ze zichzelf al bijna 20 jaar in een Eternal Slumber. Tijdens het slaapwandelen lopen ze naar hun studio die zich ergens in hun graftombe bevind. Nemen niet de moeite om het spinnenrage en schimmel van hun versterkers te halen, pluggen in en nemen hun zoveelste werkje op. Volgens mij staat de teller al op 34.

De tempo’s zijn over het algemeen traag als het rottings proces van een kadaver. De vocalen klinken weer of de zanger vanuit zijn grafkist met een hap aarde in zijn bek alles heeft gegrunt. Af en toe wordt er ook nog iemand gemarteld. Zo horen we in het titelnummer iemand schreeuwen en zijn laatste adem uitblazen. De gitaar en bas klinken alsof ze al jaren onder dikke plakken mos zijn bedolven. Kortom,

Coffins brengt ons weer een portie old school deathmetal zoals het 30 jaar geleden ook werd gemaakt. Ranzig en zeer primitief. Deze cultband is totaal niet geïnteresseerd in enige muzikale progressie. Ze doen waar ze goed in zijn.

Tracklist Craving To Eternal Slumber:

  1. Hatred Storm
  2. Tyrant
  3. Craving To Eternal Slumber\
  4. Stairway To Torment
  5. An Obscure Pain
  6. Decapitated Crawl