Clean Pete – Aan Het Licht
Door op 03 november 2015

Band: Clean Pete
Album_title: Aan het Licht
Genre: Pop
Release_date: 10/23/2015
Label: Excelsior Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3436986
Aan het Licht Clean Pete
4
4

Een mooie combinatie van stemmen, gitaar en cello. En op dit album voor het eerst met elektropopinvloeden. Subtiel toegevoegd en nooit overheersend in het geluidsbeeld.  Loes en Renée Wijnhoven, de zingende tweelingzusjes uit Sambeek, trok voor het maken van dit album naar Antwerpen en togen aan het werk met Arne van Petegem.

De stemmen van de twee dames passen bij elkaar zoals de stemmen van de zusjes Söderberg bij First Aid Kit. De muziek van de twee heeft eveneens een folkpopachtergrond maar valt in het Nederlandse taalgebied natuurlijk met name op door de teksten. Hoewel je daardoor zou denken aan namen als Roosbeef of Eefje de Visser is het geluid van het tweetal in muzikaal opzicht nauwer verwant aan de dames Söderberg.

De teksten doen meer dan eens denken aan liedjes uit de kleinkunst; de liedjes hebben dan weer een te uitgebreide opbouw of instrumentatie om daar volledig bij aan te sluiten. De liedjes zijn over het algemeen sprankelend te noemen en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de stemmen van Loes en Renée. De productie van het album is dik in orde en waar de elektronische handtekening, om het maar zo te noemen, van Arne van Petegem is toegevoegd, is dat een verrijking, een verbreding van het beeld en niet een zware stempel op de open klanken van het tweetal uit Sambeek.

Nederlandstalige muziek met passie en met taalgevoel gebracht, met aandacht voor het lied, mooie harmonieën en een erg open klank. Dit is een album dat zeker aan het licht mag komen en dat in alle eenvoud prachtige muziek in zich draagt.

Tracklisting Aan Het Licht:

 1. Zet Me Uit
 2. Denk Je Dat Het Kan
 3. Leuk Voor Later
 4. Geheimen
 5. Wat Kom Je Doen Dan
 6. Lied Zonder Woorden
 7. Violen
 8. Slapen
 9. Duitsland
 10. Niemand
 11. Nooit Meer