Christon – Towns & Cities
Door op 31 maart 2017

Album_title: Towns & Cities
Genre: Pop/singer-songwriter
Release_date: 03/31/2017
Label: Perpetuum Mobile/PIAS
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3612898
Towns & Cities
3.5
3.5

Christon Kloosterboer was enkele jaren geleden even actief  bij XYP, een tijdelijk Brits/Nederlands jongerencollectief dat eind 2007 werd opgedoekt. Christon stapte een maand eerder op om bij de formatie Rigby op te duiken.

Vorig jaar trok Christon zich terug in zijn huisstudio om in zijn eentje nieuwe nummers uit te werken met een eigenhandig ineen geknutseld loopstation linkt hij zo’n tien instrumenten. Met dat Perpetuum Mobile werkte hij naast zijn huisstudio  in Duitsland en Nashville. In het muziekmekka waar hij enige tijd verbleef rijpte zijn songwerk optimaal. Geïnspireerd door The Town & The City een boek van Jack Kerouac verwoord hij  zijn eigen  levenservaringen in verhalen die uiterst efficiënt verwerkt worden in zijn composities.

Eerder dit jaar was er al een voorproefje van het resultaat met de EP Towns dat het bezwerende, als single uitgebrachte S.O.S  Warning bevatte en de prachtige ballade Perfect World, een duet met Maxime Barlage haar stem is samen met Samgar Jacobs ook te horen op Icarus een van de zes tracks van de tweede EP, die twaalf tracks vormen samengevoegd een geïnspireerd langspeler.

Naast die zangeres duldt Christon enkel co-producer Thomas Droeve die voor aanvullende instrumentatie zorgt. De creatieve songwriter stapelt in zijn eentje de muzikale lagen op. Het is haast niet te geloven dat  er niet meer muzikanten bij dit project betrokken zijn. Een gevoel dat je ongetwijfeld ook tijdens de concerten zal bekruipen als Christon het sfeervolle klankentapijt dat zijn verhalen flankeert op het podium reproduceert.     

Tracklisting Towns & Cities:

 1. Where Do We Go From Here
 2. Bonfire
 3. My Northern Lights
 4. Icarus
 5. Perfect World
 6. Got To Let Her Go
 7. Stand Down
 8. SOS Warning
 9. End Of The World
 10. Let It Shine (Everyday Dreams)
 11. It Always Comes Back To You
 12. Younger Than Before